Son dakika açıklaması sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak geldi! Son dakika açıklaması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar için istisnaların getirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. Aynı zamanda Sokağa çıkma yasağının olmadığı günler de, iftar sa

Son dakika açıklaması sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak geldi! Son dakika açıklaması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar için istisnaların getirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. Aynı zamanda Sokağa çıkma yasağının olmadığı günler de, iftar saatlerinden sonra yoğunluk yaşanmaması için gerekli tedbirler masada olduğu açıklandı. Detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz…



Sokağa Çıkma Yasağında Değişiklikler Yapılıyor!



Türkiye’de mart ayın da Korona virüs vakalarının görülmesiyle birlikte birbirinden farklı önlemler alındı. Alınan önlemler arasında en önemlisi olarak sokağa çıkma yasağı belirlendi. Sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü vatandaşlar için öncelikle getirildi. Sonrasında ise 20 yaş altına yasak getirildi. Bu yasaktan sonra da 31 şehir de hafta sonlarında ve resmi tatiller de sokağa çıkma yasağı gelerek gerekli tedbirlerin alınması sağlandı.



21 Martta Başladı!



Türkiye’de korona virüs vakası ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görülmesinin ardından ilk vakanın görülmesinden 11 gün sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı geldi. Böylelikle 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için genel tedbirler alınması gerekti. 65 yaş ve üstü için yaklaşık 44 günlük uygulanan sokağa çıkma yasağı için son dakika açıklaması içişleri bakanlığından geldi. İçişleri bakanlığı yaptığı açıklama doğrultusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi. 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bazı günler sokağa çıkma yasağının kaldırılma planlaması yapılmaktadır.



Ne zaman Normalleşme Olacak?



Normalleşmenin ne zaman olacağına dair Sağlık bakanı Fahrettin Koca ‘’ Biraz daha sabır’’ sözleriyle dikkat çekmişti. Yapılan son açıklamalar doğrultusunda ise Mayıs ayından itibaren bazı kısıtlamaların aşama aşama esnetileceğini ve yavaş yavaş da olsa normal hayata dönüşün başlayacağını bildirildi.



Son günlerde vaka sayısının azalış göstermesinin büyük etkisi olmasıyla birlikte yavaş yavaş kısıtlamaların ortadan kaldırılması gerektiği açıklandı. Böylelikle önümüzde ki günler de her şeyin daha net bir şekilde açıklanacağını söyleyebiliriz.

Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


Psikolojik ve Fizyolojik Sıkıntılar



Korona virüs Türkiye’de baş göstermesinden hemen sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağı vatandaşlar için psikolojik ve fizyolojik sorunlar ortaya çıkardı. Bilim kurulu bu vatandaşlar için en azından belli süreler doğrultusunda dışarı çıkmasını hakkında gerekli çalışmalara başladı. Bakalım, 65 yaş ve üstü vatandaşlar günün belli saatlerinde dışarı çıkabilecekler mi?



65 Yaş Üstüne Müjde! Yarın Başlayacak!



İçişleri bakanlığı 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni bir genelge hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu hakkında bilgi verdi. Söz konusu 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağının biraz olsa da esnetilmesi gerektiği hakkında gerekli planlar yaparak Erdoğan’a sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu genelgeyi onaylamasıyla birlikte ek genelge olarak vatandaşlar ile yayımlanacaktır. Bu karar yarından itibaren başlayacak. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemler de 65 yaş üstü vatandaşlar günlük 3 saat dışarı çıkma hakkına sahip olacak. Böylelikle psikolojik olarak etkilenen vatandaşlar biraz daha rahatlayacaklardır.



Ancak bu düzenleme sadece 65 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olacaktır. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek. Sokağa çıkma yasağının esnetilmesi 65 yaş ve üstü vatandaşlar için mesafeye dikkat edilmesi şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda iki kişiden fazla yan yana gelmek yasaklanmıştır.



İftar Sonrası Neler Olacak?



Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağının olmadığı günler için yeni gelişmeler ve tedbirler alındı. İftardan sonra yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için işlek cadde ve meydan ile parklarda yoğunluğun yaşanmaması amacıyla kapatılması öngörülmektedir. Ancak 65 yaş ve üstü vatandaşlar iftardan sonra belli saatler arasında yarım saat ya da bir saat hava alabilecekler!