Korona virüs tüm dünyada ve özellikle ülkemizde etkisine devam ederken geçici süreli sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Dünyanın büyük bir bölümünde uygulanan sokağa çıkma yasakları ile alakalı market ve bakkalların çalışma saatlerine ilişkin açıklamala

Korona virüs tüm dünyada ve özellikle ülkemizde etkisine devam ederken geçici süreli sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Dünyanın büyük bir bölümünde uygulanan sokağa çıkma yasakları ile alakalı market ve bakkalların çalışma saatlerine ilişkin açıklamalar yapılıyor. Market zincirleri İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgeye rivayet ederek tüm çalışanlarını ve mağaza yetkililerini bu şekilde bilgilendiriyor. Market ve bakkal çalışma saatleri belli oldu mu? Sokağa çıkma yasağı marketler ne zaman açık olacak? Market ve bakkallar hangi saatlerde çalışacak? Gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz haberimizi hemen inceleyiniz…



Market ve Bakkalların Çalışma Saatleri



Sokağa çıkma yasağı ülkemizi derinden etkiliyor. Sadece insanların evde canının sıkılması değil aynı zamanda iş gücünün azalması ve üretimin zayıflamasına sebep oluyor. Ancak sağlık açısından alınabilecek en önemli önlem sokağa çıkma yasağıdır. Türkiye’de üçüncü olacak sokağa çıkma yasağı tam 4 gün sürecek. 30-31 Mayıs 24.00’da başlayacak olan sokağa çıkma yasağı 31 Mayıs 24.00’da son bulacak. Ancak bakkallar ve marketler ne zaman açık olacak? Bakkallar ve marketler sadece 30-31 Mayıs tarihlerinde sabah 09.00 ile öğleden sonra 14.00 saatleri arasında açık olacak. 14.05 geçe açık olan market ve bakkallara cezai yaptırım uygulanacak.



Bu sebeple tüm market ve bakkalların bilgilenmesi gerekiyor. Bakkalların ve marketlerin İçişleri Bakanlığı genelgesinde verilen saatlere rivayet etmemesi halinde 6.085 TL cezai işlem yapılacağı duyuruldu. Bu sebeple tüm bakkal ve marketlerin titizlikle konuya hakim olması gerekiyor. Aynı zamanda konuya ilişkin açıklamalar yapan market zincirleri de var. BİM, A101, ŞOK, Migros gibi market zincirleri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıca özel bankaların çalışma saatlerinde yapılan değişiklikler de geçerli olacaktır. Bankalar ise sadece 30-31 Mayıs Cumartesi günü kapalı olacak. 



BİRAZDAN KAPANACAK

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


BİM marketler zinciri 29 mayıs Mayıs günü saat 23.00’a kadar hizmet vermeye devam edecek. 30-31 Mayıs günü ise İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirlenen saatlere rivayet edilecek.