Son Dakika Af Yasası mecliste. Af Yasası Ak Parti ve MHP heyetlerinin ortak çalışması sonrası meclise sunuldu.

Son Dakika Af Yasası mecliste. Af Yasası Ak Parti ve MHP heyetlerinin ortak çalışması sonrası meclise sunuldu. Peki Af Yasasında neler var? Af Yasası kimleri kapsıyor? Kimler Af Yasasından yararlanacak kimler yararlanamayacak.



Son Dakika Af Yasası Meclise sunuldu!



AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan "İnfaz Düzenlemesi"ne dair detayları anlattı! İşte Af Yasasında gelecekler!



1- 70 maddeden oluşan teklifimizi tamamladık.  Kadına şiddet, cinsel istismar, terör, uyuşturucu ve cinayet suçları dışarıda bırakıldı.

Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek! Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek!


2- Kasten adam öldürme, uyuşturucu, terör, kadına karşı suçlar dışındaki suçlar 1/2 ceza sistemi üzerinden düzenlenmiştir.



3- Toplumda büyük zarar oluşturan tefeciliğin cezası artırılacak.



4- 1 Temmuz 2016 öncesi işlenmiş denetimli serbestlik suçlarında süreyi 3 yıla çıkarıyoruz.



5- Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz.



6-Kadınlar, yaşlılar ve anneler lehine de düzenlemeler yaptık. 65 yaş üstü kişiler, 0-6 yaş altında çocuğu bulunan ve kendine bakamayacak hastalığı bulunanlar için konutta infazı getiriyoruz.



7- Açık cezaevinde kalanlar iki ay izinli sayılacak. Kapalıda olup da açık cezaevine gelenler de bunlardan yararlanacak.



AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına diğer açıklmaları şöyle;



Öcelikle kalıcı düzenlemeler getiriyoruz. Ceza infazda belirlenen süreler yeniden belirlenmelidir. Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır. Kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir.



Toplumda büyük zarar oluşturan tefecilik suçunun da cezasını arttırmayı öngörüyoruz.



Çıkar amaçlı suç örgütü kuranlara cezalar artıyor.



Salgın hastalığı dikkate alarak açık cezaevine gelmiş hükümlüler ile ilgili Meclis'imizin alacağı kararla cezalarını konutta çekmesi alıyor.