Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece saatlerinde Türkiye'de ilk corona virüsü (kovid-19) vakasının görüldüğünü açıklamış ve panik yapılmaması gerektiğini söylemişti. Haliyle bu açıklamadan sonra kendilerince tedbir almaya çalışan vatandaşlar evlerine er

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece saatlerinde Türkiye'de ilk corona virüsü (kovid-19) vakasının görüldüğünü açıklamış ve panik yapılmaması gerektiğini söylemişti. Haliyle bu açıklamadan sonra kendilerince tedbir almaya çalışan vatandaşlar evlerine erzak depolarken, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli okullar tatil mi? Tatil olacak mı? Okullar hangi tarihler arasında kapanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısında corona virüsüne karşı alınacak önlemler konuşulurken, okullarla ilgili bir görüşme yapılmadığı belirtilmişti.



Gelen son dakika haberine göre, Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının ardından nihai kararın verileceği belirtildi.

Garanti bankası 100.000 TL borçları kapatmak için DESTEK ve BORÇ KAPATMA kredisi vereceğini açıkladı! Garanti bankası 100.000 TL borçları kapatmak için DESTEK ve BORÇ KAPATMA kredisi vereceğini açıkladı!


ÜNİVERSİTELERDEN CORONA VİRÜSÜ KARARI



Öte yandan Bahçeşehir ve Nişantaşı Üniversiteleri'nde 16-30 Mart tarihleri arasında eğitime ara verildiği ve dersleri online platformlarda devam ettirme kararı alındı.



YÖK Başkanlığında, bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "koronavirüs" gündemiyle bir toplantıya davet etti.

Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.



Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.



Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor.