Son Dakika Recep Tayyip erdoğan, yeni tedbirleri açıkladı. 30 Büyükşehir'de geçerli olmak üzere 7 tedbir yayınlandı.

Son Dakika Recep Tayyip erdoğan, yeni tedbirleri açıkladı. 30 Büyükşehir'de geçerli olmak üzere 7 tedbir yayınlandı. Erdoğan yaptığı açıklamada tedbirler belli oldu. Tedbirler daha ileri noktaya gitmemesi için Gönüllü karantina şartlarına uyun mesajı verdi.

Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek! Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek!


Bu kararlar şimdilik 30 büyükşehirde geçişe başlayacak.



1- Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlandı



2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minumum personelle esnek çalışmaya geçilecek



3- Toplu Taşıma Araçlarında seyrek oturma düzeni olacak



4- Piknik, orman alanları kapalı olacak. Hafta içi de toplu olarak birarada bulunamayacak



5- Askerlerimiz 14 gün karantina süresinde celp süresi devam edecek.



6- Yurtdışı uçuşlar tamamen sona erdirildi



7- Tüm illerde valilikte Pandemi oluşturarak o şehre mahsus ilave kararlar verilebilir.



Erdoğan tam açıklaması!



Erdoğan yaptığı açıklamalarda; Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınların baş sağlığı diliyorum. COVID19 ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Üstesinden gelmek için daha fazla fedakarlık yapmamız gereken bir süreçteyiz. Karşımızdaki tehdit çok ciddi, paniğe asla kapılmayacağız. Sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Rehavete kapılmayacağız çünkü karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Küresel düzeyde hasta sayısının 600 bine, ölü sayısının 27 bine yaklaştığı bu büyük felaket hepimizi etkilemiştir. Devlet olarak her türlü tedbiri alacağız, vatandaşlarımızın her biri de kendi tedbirini alacak.Hayatın tüm alanını kaplayan tedbirlerle hastalıktan kurtulmayı umuyoruz. Hep birlikte kurallara uyalım, ikazlara kulak verelim. Sağlık ekipmanlarında stokçuluk yapanlara aldanmayın. Güvenlik güçlerimizle birlikte bu konuda mücadele ediyoruz.Testler kesinlikle ücretsizdir. Tedaviye yönelik ilaçların ilk kısmı elimize ulaştı, kullanmaya başladık.



Ayrıca Son Dakika Sağlık Bakanlığı açıkladı!



Sağlık Bakanlığı yapılan açıklamada "3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan/çalışmakta olan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden/işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırılmıştır." denildi!