Televizyonda canlı yayında konuşma yapan Macron, Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla salı gününden itibaren en az 15 gün boyunca zaruri haller dışında "evden çıkmama" politikası uygulanacağını ve Fransız vatandaşlarının Fransa dışına çıkışına

Televizyonda canlı yayında konuşma yapan Macron, Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla salı gününden itibaren en az 15 gün boyunca zaruri haller dışında "evden çıkmama" politikası uygulanacağını ve Fransız vatandaşlarının Fransa dışına çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu kapsamda alınan önlemlerin yarın öğleden sonra uygulanmaya başlanacağını belirten Macron, corona virüse karşı yeni kurallara uymayanların yaptırımlarla karşılaşacağını söyledi.



'CORONA VİRÜSE KARŞI 300 MİLYAR EURO AYIRDIK'

Bankamatiklerde Yeni Dönem: Artık Sadece 3 Kağıt Para Çekilebilecek! Bankamatiklerde Yeni Dönem: Artık Sadece 3 Kağıt Para Çekilebilecek!


22 Mart'ta düzenlenmesi planlanan belediye seçimlerinin ikinci turunun askıya alındığını bildiren Macron, Avrupa Birliği ve Schengen sınırlarının salı gününden itibaren 30 günlüğüne kapatılacağını duyurdu. Macron, yurt dışında bulunan Fransızların bu uygulama dışında tutulduğunu ve ülkelerine dönebileceklerini söyledi.



Macron, Fransızlara hiçbir şirketin iflas riski altında kalmayacağını söyledi. Macron, şirketlere devlet garantisi adı altında 300 milyar euroluk banka kredisi sözü verdi. Öte yandan vatandaşların da rahat olması gerektiğini dile getiren Macron, gaz, elektrik ve su faturalarının düzenlenmeyeceğini, kimsenin işsiz kalmayacağını söyledi.



Fransız halk sağlığı kurumundan yapılan açıklamada, ülke genelinde bin 210 kişiye corona virüs bulaştığı, Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 21 olduğu bildirildi.