Son Dakika haber: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Corona Virüs Türkiye'de.

Son Dakika haber: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Corona Virüs Türkiye'de. Son Dakika olarak Aile Çalışma ve Sağlık Bakanlığı ortak açıklamada, Korona Virüs Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek olduğu açıklandı. Peki Corona Virüs nerede görüldü. Hangi ilde Koronavirüs çıktı merak ediliyor.

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!


Son Dakika: Korona Virüs Türkiye'de! Yüksek ihtimal



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.



Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;



İŞTE Açıklamaları tamamı!







"TERMAL KAMERALAR YAPILMASI GEREKEN İLK EYLEMDİ"



Havalimanlarına termal kameralar yerleştirildi. Burada şu sorulabilir? 'Termal kamera ne kadar gösterir?' Haklısınız ama ateşli vakayı erken dönemde yakalamak önemli ve ilk adım da bu. Termal kameralar yapılması gereken ilk eylemdi.



"VİRÜS TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"



Sınırlarımızı erken dönemde kapattık. Avrupa tedbir almakta gecikti.



Bu adım dünyada geç kalındı. Yeni yeni termal kameralar koyulmaya başlandı. Wuhan kentinde yayılım göstermesiyle biz 5 Şubat'ta bütün uçuşlarımızı durdurduk. Avrupa ülkeleri hiç uygulamadı. Avrupa'da yayılması da bu durum kritik.



Bir hafta öncesine kadar ABD termal kamerayı tartışıyordu.

 

Şu ana kadar Türkiye'de virüs tespit edilmiş değil. Virüsün Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek.