Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gelen son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehre Zümrüt Selçuk ‘’ Ramazan ayı öncesinde İhtiyaç sahipleri için SYDV’lere 176 milyon Lira kaynak aktardık’’ cümleleri ile dikkatleri üzerine çek

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gelen son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehre Zümrüt Selçuk ‘’ Ramazan ayı öncesinde İhtiyaç sahipleri için SYDV’lere 176 milyon Lira kaynak aktardık’’ cümleleri ile dikkatleri üzerine çekti.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte muhtaç ailelere yardım etmeyi amaçlamaktadır. Ramazan ayı öncesinde temel gıda gereksinimi karşılanamayan ihtiyaç sahipleri ile şehit yakını ve gazilere verilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfına 176 Milyon 440 bin 119 TL tutarında ilave kaynak aktarıldığını açıkladı.



Bakan Selçuk, gıda yardımlarının Ramazan ayı öncesinde ulaştırılması için gerekli tedbirleri alındığını ifade etmesiyle birlikte "Aktarılan paranın, ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırılması için SYDV Vakıfları titiz bir çalışma yürütüyor. İnanıyorum ki ihtiyaç sahibi hiç kimse kalmadan bu süreci tamamlayacağız" cümlelerini kullandı.



Kovid-19 Nedeniyle İhtiyacını Temel İhtiyaçlarını Karşılayamayanlar da Yararlanacak!



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ihtiyaç sahibi olan pek çok kişiye destek sağlayarak yardım etmektedir. Özellikle ramazan ayı için yapılan sosyal destek kampanyası ile birlikte korona virüsten olumsuz olarak etkilenen bütün vatandaşlar için gerekli tedbirler alınacağını söyledi. Aynı zamanda "Sosyal güvenceli birinin bulunmadığı haneler ile sosyal güvenceli biri olmakla birlikte, hane içindeki kişi başına düşen geliri asgari ücret net tutarının 1/3'ünden az olan haneler faydalanabiliyor" ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.



Bakan Zehre Zümrüt Selçuk Korona virüs salgını sebebiyle acil durum kararı alındığını bildirdi. Böylelikle dönemsel olarak temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve zor günler geçiren vatandaşların bu kampanyadan faydalanabileceği açıkladı.



Yıl Boyunca Aynı ve Nakdi Yardımlarımızı Sürdürüyoruz.

Emeklilere Yeni Fırsat: Özel Bankalardan Tek Seferde 15.000 TL Nakit Desteği! Emeklilere Yeni Fırsat: Özel Bankalardan Tek Seferde 15.000 TL Nakit Desteği!


Banan Zehre Zümrüt Selçuk yıl içerisinde hem aynı hem de nakdi yardımları ihtiyaç sahipleri ile buluşturacaklarını ifade etti.   "Her il ve ilçede kurulu bulunan 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Vakıfları, 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlığı tespit edilen hanelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yıl boyunca ayni ve nakdi olarak gıda yardım yapıyoruz. Buna ek olarak her yıl Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde muhtaç haneler ile şehit yakını ve gazilerimizin de temel gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik birer periyodik pay tutarında ilave kaynak aktarıyoruz" ifadelerinde bulundu.



Ancak bu yardımın Ramazan aynı için ihtiyaç sahiplerine gıda alınması için verildiğini de vurgulayan Selçuk bütün yıl boyunca da yardımlarına devam edeceğini bildirdi. Korona virüs sebebiyle zor dönemler atlatan vatandaşlar için büyük avantajlar doğuracaktır.