Son Dakika sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan çok önemli açıklamalar geldi. Fahrettin Koca, Bilim Kurulunda alınan kararları açıklayarak bir çok konuda açıklamalarda bulunudu.

Son Dakika sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan çok önemli açıklamalar geldi. Fahrettin Koca, Bilim Kurulunda alınan kararları açıklayarak bir çok konuda açıklamalarda bulunudu. İşte Sağlık Bakanı Koca'dan o açıklamalar.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sürpriz açıklamalar!



Sözlerimi özellikle şahsınız için söylediğimi kabul edin. Mukaddes Hanım teyze, beni karşılıklı konuşuyormuş gibi dinleyin. Sevgili genç arkadaşım Can, telefonda konuşuyormuş gibi beni dinle diyerek sözlerine başladı ve Koronavirüs aradığı ortamı bulursa size kolayca bulaşacaktır dedi. 2 kişi biraraya gelseniz bile araya mesafe koymazsanız size direk olarak gelebilir dedi. Ancak dışarda Virüsü kimin taşıdığı bilinmediği için çok dikkatli olun uyarısı yaptı. Virüs aradığı fırsatı hareketli ortamlarda bulunuyor. Bana birşey olmaz düşüncesine kapılmayın açıklaması yaptı. Kendinizden çok uzak olduğunu düşünürseniz yanılırken diyerek, gençleri virüsü bulaştırmaması için dışarı çıkmayın dedi. 



Bakan Koca, Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz diyerek, 2423 hastamız iyileşerek taburcu edildiğini duyurdu.Hastalığı kontrol altına andığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak diyerek Vekillere seslendi. Meclis, doktorlar ve hemşireler için "Sağlık çalışanlarına şiddet toplam bağışlanamaz" yasasının çıkmasını istedi.



10 Nisan 2020 Güncel Durum!



Bugünkü test sayısı: 30.864

Bugünkü vaka sayısı: 4.747

Bugünkü can kaybımız: 98

İş Bankası Emekli Promosyonu: Yenilikçi Kampanya ile Emeklilere Büyük Avantajlar İş Bankası Emekli Promosyonu: Yenilikçi Kampanya ile Emeklilere Büyük Avantajlar


Koca ayrıca, Günlük test sayısında 30.000’i aştık. Laboratuvar sayımız 106’ya çıktı. Yoğun bakıma giren hasta oranımız düşmeye devam ediyor. İyileşme hızında başarı grafiğimizi koruyoruz. Veriler, önümüzdeki günlerde iyileşme hızında artış olacağını gösteriyor.