Survivor'da sivrisinekten geçen hastalığın adı ne? Dang Humması nedir? Nasıl bir hastalık her yerde aranmaya başladı. Survivor'da 7 Nisan Salı akşamı ada konseyi yaşandı.

Survivor'da sivrisinekten geçen hastalığın adı ne? Dang Humması nedir? Nasıl bir hastalık her yerde aranmaya başladı. Survivor'da 7 Nisan Salı akşamı ada konseyi yaşandı. Son birkaç gündür eksik olarak yarışlara çıkan ünlüler takımında Berkan, Aycan ve Elif hastalandı. Hal böyle olunca Survivor yarışmacılara ne oldu. Acun Ilıcalı'nın bahsettiği dang humması nasıl bir hastalık çok merak edildi. İşte detaylar...



Dang humması nasıl bir hastalık?



Survivor 2020'de ortaya çıkan dang humması nedir? çok merak edildi. 

MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir? MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir?


Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için ’kırık kemik humması’ olarak da bilinir. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Dang virüsünün bilinen 4 tipi vardır. Bir tipiyle hastalık geçirenler diğer tipleriyle de tekrar hastalanabilirler.





Aedes cinsi sivrisinekler tarafından taşınır ve bulaştırılır. Bu sivrisinek göreceli olarak temiz su kaynaklarını tercih ettiğinden evlerde su basmaları, kanalizasyon boruları gibi yerler bu türün yerleşimi için ideal olabilmekte, bu nedenle salgınlarda kentsel yayılım da gözlenebilmektedir.



2-7 gün süren ateş, baş ağrısı, gözlerde ağrı, kas ağrısı, eklem ağrıları, döküntü ve kanama gibi belirtiler seyahat sonrasında görüldüğünde en yakın sağlık merkezine başvuru yapılmalıdır.



Dang humması belirtileri nelerdir?



Ani başlangıçlı en az 2-7 gün süren akut ateşli hastalık, baş ağrısı, göz arkasında ağrı, kas ve eklem ağrıları; döküntü ve kanama bulguları (burun kanaması, dişeti kanaması, cilt altı kanaması…), aynı yer ve zamanda Dang vakalarının bulunması ve temas öyküsü, endemik bölgeye seyahat öyküsü...