Dün sabah saatlerinde ortaya çıkan bir habere göre taşeron olarak çalışan tüm işçilere Türk İş Sendikası tarafından çift zam yapılacağı müjdesi verildi. 4D’li taşeron işçilerinin tayin hakları,ek zam haberleri ve son dakika haberleri gazete manşetlerinde

Dün sabah saatlerinde ortaya çıkan bir habere göre taşeron olarak çalışan tüm işçilere Türk İş Sendikası tarafından çift zam yapılacağı müjdesi verildi. 4D’li taşeron işçilerinin tayin hakları,ek zam haberleri ve son dakika haberleri gazete manşetlerinde yer aldı. Taşeron firmalarda görev alan işçilere yansıtılacak ek zam oranı, görev yerleri ve tayin hakkıyla alakalı olarak her gün yeni ve sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi merak edilen en önemli soru ise taşeron firmalarda görev yapacak olan işçilerin zam oranlarının yüzde kaç olacağı sorusudur.



Taşeron İşçilerine Yönelik Yapılan Açıklamalar



4D’ye bağlı olan taşeron işçilerinin asgari ücrete ilave olarak uygulanması planlanan zam tutarları ve tayinleriyle ilgili hakları konusunda gelişmeler devam ediyor. Taşeron işçilerinin maaşlarının ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri ve bilgileri haberimiz içeriğinde inceleyebilirsiniz. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı ve sözlü açıklamalarda taşeron işçilerin haklarıyla ilgili yapılması planlanan bilgiler yer alıyor.



Taşeron İşçilere Çifte Zam Müjdesi



Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak olan çifte zam müjdesi taşeron işçileri bir hayli heyecanlanırdı. Yapılan Türkiye İşçi Sendikası görüşmeleri sonrasında 2020 yılında işçilerin alacağı zam oranlarının da netlik kazanacağı konuşuluyor. Düzenlenen toplantı sonrasında taşeron olarak çalışan işçilerin alacağı zam oranının tamı tamına %15 olması hedef gösteriliyor. Yapılan bu haberlerle birlikte rakamların henüz netlik kazanmadığı gelen haberler arasında yer alıyor.

14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak! 14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak!


Taşeron İşçilerin Zam Oranı Ne Kadar Olacak



Yapılan çalışmalar sonrasında en çok merak edilen konu maaş zam oranlarının ne kadar olacağı yönünde. 2020 senesi içerisinde yapılacak olan zam miktarlarının %15 ile %12.5 seviye aralığında olması konuşuluyor. Bununla beraber ise konuşulan diğer bir konuda zaman tekliflerinin bundan daha yüksek olacağı konusudur. Yapılacak zam tekliflerinin ise  %17.5 ile %20 arasında olması gelen haberler arasında yer alıyor. Tüm bu konularla bağlantılı olarak ise taşeron işçilerin maaşları konusunda bir düzenlemeye gidilmesi planlanıyor.



2020 Taşeron İşçi Zammı



Gerek 2019 gerekse de 2020 yılında birçok mahkemede taşeron işçi zammı ile ilgili yeni kararlar alınmış bir durumda görünüyor. Mahkemeler tarafından alınan bu  kararlar da sendikalar açısından maaşlar konusunda bir umut ışığı oldu. Görüşmeleri devam eden dosyaların da netlik kazanması bekleniyor. Önceki dönemlerde asgari ücretle kadroya dahil edilmiş olan taşeron işçilerin kadrolara alınmadan önce de almış oldukları maaşlarda da artış yapılmıştı. Şu anda da yüzdelik dilimlerle alakalı olarak bazı işçilerin mahkemelerde kazandığı kişisel hak nedeniyle diğer işçilerin de sendikaya dava açacakları gündemde yer alıyor. Ancak önemli bir sağlık sorunu olan Covid 19 sebebiyle resmi gazetede bazı değişikliklerin yapıldığı bilgisi ve görüşmelerin devam ettiği yer alıyor.