Son Dakika haberi olarak gelen terhislerin bir ay kadar uzatılması tüm askerleri üzüntüye uğrattı. Şu aşamada Korona virüs salgını sebebiyle son bir aylarını karantina altında geçirecek olan askerler sosyal medyadan isyan etti.

Son Dakika haberi olarak gelen terhislerin bir ay kadar uzatılması tüm askerleri üzüntüye uğrattı. Şu aşamada Korona virüs salgını sebebiyle son bir aylarını karantina altında geçirecek olan askerler sosyal medyadan isyan etti. Nisan ayında askere alınacak olan askerlerin teslim olma tarihleri ise değiştirildi. Korona virüs sebebiyle tüm dünya birbirine girdi. Kasım 2019 tarihinde teslim olan askerlerin terhis tarihleri bir ay daha ertelendi. Bundan böyle bir aylık daha askerlik hizmeti verebilecekleri açıklandı. Ancak bu hizmet süresinin karantina altında mı yoksa askerlik hizmeti altında mı gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Nisan ayında askere alınması beklenen 53 bin kişinin teslim olma tarihleri güncellendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; “Korona virüs salgını sebebiyle askere alınacak olan askerlerin teslim tarihleri değiştirildi. Kasım 2019 tarihinde teslim olmuş askerlerin terhis tarihlerine bir ay daha eklendi” dedi. Bu açıklama üzerine kışlada bulunan tüm askerler büyük bir şok yaşadı. Askere alınan vatandaşların büyük bir çoğunluğu talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldı. Korona virüs sebebi ile TSK’da yapılacak olan değişiklikler yeniden gözlemlendi. Bundan böyle tüm askerler bir ay daha askerlik hizmetine devam edecek. Terhislerin uzayacağı kararı ise sıkı bir toplantı sonrasında alındı.



Terhisler 1 Ay Uzatıldı!



Geçtiğimiz yıl Kasım ayında askerlik hizmetini yerine getirmek üzere teslim olmuş tüm askerlerin terhis tarihleri uzadı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise bunun çok haklı sebepleri var. Öncelikle kışla içerisindeki askerlerin sağlığı ve güvenliği önemli. Bu sebeple eğer bir şekilde Korona virüse yakalanmış asker var ise önceden teşhis edilmesi gerekiyor. Tüm askerlerin çarşı izinleri iptal edildi. Hiçbir askerin şu aşamada dışarıyla herhangi bir ilişkisi yok.



Bedelli Askerliğe Uzaktan Tamamlama Müjdesi



Ayrıca bedelli askerliğin uzaktan yapılabileceği tartışılmıştı. Konuyla alakalı detaylar henüz elimize ulaşmamış olsa da yakın zamanda böyle bir uygulamaya geçilemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Zira uzaktan askerlik şeklinde bir kavram hiçbir mantığa sığmıyor. 66 bin kişinin şu an terhis beklediğini belirtmeliyiz. Aynı zamanda ortalama olarak 53 bin kişinin de askere alınacağı biliniyordu. Hem terhis olarak 66 bin asker hem de askere alınacak 53 bin asker adayı şu aşamada beklemek durumunda kalacak. Henüz teslim olmamış kişiler için beklemenin sorun yaratmayacağı biliniyor ancak kışla içerisindeki askerin otuz gün daha fazladan askerlik hizmeti verecek olması sakıncalı olabilir. Ancak bu askerlerin askerlik hizmeti vereceği ya da karantina altında olacağı henüz belli değil. İlk aşamada 35 bin gencin geçen celp dönemi içinde teslim oldukları süre boyunca 14 günlük karantina altına alındıklarını anlatan Bakan Akar, Yurt içinden ve yurt dışından gelecek olan askerleri her zaman karantina altına alıyoruz ancak 659 personelin hala karantina altında tutulduğu kayıt edilmişti.

23 Nisan 2024 Resmi gazetede detaylar açıklandı! Emeklilere 13000 TL Ödeme yarın başlayacak! 23 Nisan 2024 Resmi gazetede detaylar açıklandı! Emeklilere 13000 TL Ödeme yarın başlayacak!


TSK İçinde Korona Virüs Vakası



Bugüne kadar 93ü erbaş ve er olmak üzere toplam 223 askeri personelin Kovid-19 semptomlarını göstermesi sebebiyle kontrol altında tutulduğunu anlatan Akar, gelecekte benzer risklerin ortadan kaldırılması için kışladaki askerlerin karantinada tutulması teslim olacak askerlerin ise bekletilmesi kararının en doğru karar olduğuna inanıyor. Şu an bir doktor yarbay dışında hiçbir askeri personelin Korona virüsü ile alakalı ciddi bir sorunu yoktur. Riskleri ortadan kaldırabilmek için en mantıklı karar ise TSK içindeki tüm askerlerin bir ay daha askerlik hizmetine devam etmesi ve gelecek olan askeri personelin bekletilmesidir.