Küresel bir salgın hastalık olan korona virüsüne karşı tedavi için tonik içilebileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Küresel bir salgın hastalık olan korona virüsüne karşı tedavi için tonik içilebileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, tonik nedir? Tonik korona virüsüne karşı tedavide kullanılabilir mi? Tonik içerisinde yer alan kinin nedir? İşte detaylar...



Tonik nedir? Neye iyi gelir?



Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Korona virüsünün tedavisinde kullanılabilecek ilaç ya da aşı bulunmuyor. Bu nedenle, korona virüsünden korunmak amacıyla farklı ''tedavi'' yöntemlerine olan ilgi artıyor. Bulaşıcı bir hastalık olan korona virüsünün, sıtma tedavisinde kullanılan ilaçlar yoluyla önlenebileceği düşünülüyor. Bugüne kadar Fransa ve Amerika'da farklı tipte ilaçlar deneysel olarak kullanıldı. Amazon ormanlarında yetişen Cinchona ağacının kabuğundan elde edilen ''kinin'' maddesinin korona virüsüne karşı tedavide kullanılabileceği düşünülüyor. Dolayısıyla, içeriğinde ''kinin'' maddesi bulunan ilaçlara veya doğal yöntemlere başvuruluyor.



Tonik Koronavirüs'e iyi gelir mi?



Son olarak tonik kullanarak korona virüsüne karşı tedbir alınabileceği iddiası gündeme geldi. Özellikle makyaj yapan insanların aşina olduğu tonik, cilt temizliğinde kullanılan özel bir losyondur. Tonik içerikleri birbirinden farklı özellikler taşısa dahi en temel bileşenleri kinin ve sodadır. Bu yüzden, cilt temizliği ve cildin mikroplardan arındırılması için tonik kullanılması tavsiye edilmektedir. Yüz ve vücut için farklı tiplerde tonikler üretilmektedir.

Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi! Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi!


Cildin dezenfekte edilmesini sağlayan tonik, antiseptik özellikler taşımaktadır. Bilim insanları tarafından korona virüsüne karşı tonik kullanımının yeterli olmadığı aktarılmaktadır. Buna rağmen, cilt temizliği için kullanılmasında sakınca bulunmamaktadır. Aynı şekilde tonik su içeren içeceklerinde koronaya karşı tedavi de etkin bir rolü bulunmamaktadır. Sıtmaya karşı kullanılan yoğun kinin içerikli ilaçlarda korona virüsünün tedavisi için yeterli olmamaktadır. Sarımsak, alkol, tuzlu su ve antiseptik sıvaların hiçbiri koruyucu olarak kabul edilmemektedir. Toplum sağlığını riske atacak iddialar sosyal medyada sıkça yer almasına rağmen korona virüsüne karşı kesin bir ilaç bulunamadığı açıklanmıştır.