TRX için ticaret hacmi% 66'nın üzerine bir ivmede. TRON şu anda zincir içi analistlere göre satın alma bölgesinde.

TRX için ticaret hacmi% 66'nın üzerine bir ivmede. TRON şu anda zincir içi analistlere göre satın alma bölgesinde. Büyük ölçüde 0,096 doların altında kaldıktan sonra, fiyat bir ay içinde ilk kez% 22'nin üzerine çıktı. Bu fiyat hareketi, TRX ve ADA arasında birkaç paralelliğin çizilmesine yol açtı. Şu anda, ADA'nın fiyat rallisi grafiğe paralel bir durumdan bahsediliyor, ancak zincir içi analize göre, tüccarlar hala yükselişte ve uzun bir ralli için alanın olduğu söylenmekte.

Perakende yatırımcıları için, TRX ve ADA gibi uzun vadeli çift haneli hafta içinde kazançlar veya coinmarketcap.com fiyat etkinliği ve fiyatı listelerinde dayalı nokta borsalarında yüksek oynaklık ve likidite ile hatta 24 saat mevcut fiyat seviyesi olan verimli satın alma bölgesinde bir giriş noktası olarak kabul ediliyor.

Tron (TRX), TRC-721 standardı ile NFT dünyasına giriş yapıyor. Tron, TRC-721 adlı ilk NFT standardını piyasaya sürdü.

NFT standardı, her bir token’ın kendi benzersiz değerine sahip olmasını sağlamak için oluşturulmuş durum da. Ethereum blok zincirindeki NFT pazarı, son zamanların en popüler olgularından birisi haline geldi. Tron (TRX) ağının da artık kendi NFT standart protokolü var. Tron  ekibi, ağdaki Non-Fungible Token’lara (NFT) özgü TRC-721 standardının lansmanını duyurdu.

Resmi duyuruya göre, bu yeni token standardı aşağıda açıklandığı gibi “blockchain uygulamaları için büyük olasılıklar” açacak. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Her NFT, akıllı sözleşmesinde kaydedilen sahip kimliği, zengin meta verileri, güvenli dosya bağlantıları ve diğer tanımlayıcı bilgileri içerir. Her NFT’yi benzersiz ve değiştirilemez kılan işte bu bilgidir. NFT standartları, blok zincirinin farklı alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı Layer2 çözümlerinde, DApp’lerde ve tBTC gibi büyük ekonomik değeri olan projelerde önemli bir rol oynar. Giderek daha fazla DeFi projesi, ekosistemlerini geliştirmek için NFT’lerle entegre olmaya çalışıyor. Standartlaştırılmış NFT’lerin TRON’da da sonsuz fırsatlar açacağına inanıyoruz. Bu nedenle TRC-721’i piyasaya sürdük.”

Tron ekibi, NFT pazarında ArkFunds olmak üzere "Just NFT Fund" adlı kendi NFT'sini başlattı

TRON ekibinin başı ve kurucusu Justin Sun, TRON paydaşlarına ve takipçilerine NFT'lerin burada kalmaya devam ettiğini ve büyük potansiyele sahip bir pazar haline geldiğini duyurdu. Sun, bugünün sanatçılarının ve sanat eserlerinin yaklaşık% 50'sinin önümüzdeki 10 yıl içinde NFT olarak kaydedileceğini tahmin ediyor.

Justin Sun TRON yatırımcılarına hitaben;

“Çok rağbet gören NFT pazarı, dünya çapında sanat eserlerini blockchain'e NFT olarak kaydetmek için NFT alanında ARK Fonları olmayı amaçlayan JUST NFT fonunun doğmasını gerektiriyor. JUST NFT fonu, birinci sınıf sanatçılar ile blockchain arasında bir köprü kurmak ve yerel kripto NFT sanatçılarının büyümesini desteklemek için doğdu "

Bununla birlikte, TRON tarafından Just NFT Fund'dan ayrı olması için belirlenmiş özel şartlar var. Sanatçılar, piyasa değeri 10 milyon dolar olan 1 milyon doları aşan bir sanat eserine sahip olmalıdır. Bir sanatçı bu şartları yerine getirirse, o zaman fon imzalanacaktır.

Sun, TRON'un "sanat alanı 80-20 kuralına veya sadece piramidin tepesinde oturan sanatçıların değerinin zaman testine dayanabileceği Pareto İlkesine tabi olduğuna" inandığını sözlerine ekledi.

Justin Sun, Beeple'ın ünlü Everydays: The First 5,000 Days programına teklif vererek NFT'lerin büyük ve aktif bir hayranı olduğunu kaybediyor. Ancak, bir Beeple sanat eseri ile ikinci denemesinde başarılı oldu ve geliri hayır kurumlarına giden 6 milyon dolara satılan "The Ocean Front" u almayı başardı.

Justin Sun'ın satın aldığı sanat eseri "TRON ağına 1: 1 oranında eşlenecek ve JUST NFT'nin trend belirleyen ilk NFT çalışması olacak."

Analistve uzmanlara göretüm bu gelişmeler Tron (TRX) daha da yükseleceği ve yatırımcılarını sevindirmeye devam edeceği yönünde.

Yazan: Kerim TURAN