Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma sonucu Azerbaycan'da belli noktalarda kurulacak gözlem noktalarında Rusya ile Türkiye beraber çalışacak. TSK'nın bölgeye ne zaman gideceği merak konusu oldu.

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!
Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma sonucu Azerbaycan'da belli noktalarda kurulacak gözlem noktalarında Rusya ile Türkiye beraber çalışacak. TSK'nın bölgeye ne zaman gideceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Akar'a kuvvet komutanları eşlik etti


Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini (TUSAŞ) ziyaret eden Bakar Akar'a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile kuvvet komutanları da eşlik etti. Bakan Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları yürütülen projelerle ilgili bilgilendirildi. TSK'nın bir hayli yoğun bir çalışma döneminden geçtiğini hatırlatan Bakan Akar, büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını aktardı.


Türk askerleri Azerbaycan'a ne zaman gidecek?


Azerbaycan'ın Ermenistan'a diz çöktürmesi ve yıllardır süren Dağlık Karabağ işgalini bitirmesine değinen Akar, Azerbaycan'a olan desteklerinin süreceğini aktardı. Bölgedeki barışa ilişkin Rusya ile yakın çalıştıklarını aktaran Akar, TSK'nın üzerine düşen görevi yerine getireceğini aktardı. Azerbaycan'a yollanacak Türk askerleriyle ilgili tezkerenin çıktığı ve hazırlıkların tamamlandığı bildiren Bakan Akar hazır olduklarını bildirdi. Akar, Azerbaycan'a gidecek Kara ve Hava Kuvvetleri'nin hazır olduğunu söyledi.

"Azerbaycan hukuksuz bir fiile girişmedi"


Uluslararası camiada Azerbaycan'ın işgalci olduğuna yönelik bazı söylemlerin bulunduğunu hatırlatan Bakan Akar, bu ifadelere sert çıkış yaptı. Akar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de dediği gibi Azerbaycan'ın hukuksuz hiçbir yola sapmadığını yineledi. Ermenistan'ın dünyanın gözü önünde sivil yerleşim yerlerini bombaladığını aktaran Akar, Azerbaycan ordusunun bu tarz eylemlerinin bulunmadığını hatırlattı.