Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Bakanı kimdir? Fahrettin Koca kimdir, nereli kaç yaşında? Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşı kaç? Fahrettin Koca nereli? Fahrettin Koca Kimdir? 2020 yılının başlarında ortaya çıkan Covıd-19 vakası, ortay

Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Bakanı kimdir? Fahrettin Koca kimdir, nereli kaç yaşında? Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşı kaç? Fahrettin Koca nereli?



Fahrettin Koca Kimdir?



2020 yılının başlarında ortaya çıkan Covıd-19 vakası, ortaya çıktığı ilk günden 90 gün sonra ülkemize baş göstermeye başladı. Bu zorlu sürecin kontrolü bir şekilde atlatılmaya çalışılmasında en önemli rol oynayan isimlerden bir tanesi’de Fahrettin Koca’dır. Son zamanlarda gündemde oldukça adını duyduğumuz Fahrettin Koca kimdir?



Gerçekten ülkemizde böylesine şeffaf, halkla iletişimini kesmeyen nadir bakanlardan biridir. Covıd-19 vakası ülkemizde görüldüğü günden bu yana kriz yönetimini çok iyi idare ediyor, virüsün daha az kişiye yayılması için elinden geldiğince, öngörebildiği kadar tedbirini alıyor. Her gün vaka sayısını açıklaması ve anlaşılmayan bir konu olduğunda tekrar açıklaması ile halkı bilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyetinin bilgi bakımından geliştirmek için çalışmalar gösteriyor. Peki, Fahrettin Koca siyasete nasıl girdi?



Fahrettin Koca’nın Siyasete Girmesi:



2018 yılından sonra TBMM’nin üyelerinden olmayan kişilerden oluşacak Bakanlar Kuruluna Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak seçildi. Göreve Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından 10 Temmuz 2018 yılında başladı Bakan Fahrettin Koca. Üyeliği bulunduğu kuruluşlar ise; İstanbul Ticaret Odası, Türk Pediatri Kurumu, Sağlık Meslek Komitesi, Pediatri Metabolizması ve Beslenme Derneği.



Fahrettin Koca’nın Yaşamı:

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!


2 Ocak 1965 yılında Konya’nın bir ilçesi olan Kulluda hayata geldi. Eğitim hayatına Konya’da başladı ilk ve orta öğrenimini burada gördü. Bursa Erkek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Tıp Fakültesinde eğitim hayatına devam etti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konusunda uzmanlaştı. Çoğu kuruluşta hekimlik ve yönetici olarak bulundu. İstanbul Medipol Üniversitesinde Heyet Başkanlığına seçildi. Göreve gelmesini Türkiye Eğitim Sağlık ve TESA(Araştırma Vâkıfı) büyük katkıda bulundu.



Fahrettin Koca’nın Yerine Geçtiği Bakan Kimdir?



Ahmet Demir can 13 Temmuz 1954’te dünyaya gözlerini açtı. Doğduğu ve büyüdüğü şehir samsundur. Samsun İmam Hatip Lisesinde hem orta öğrenimini hem liseyi bitirdi. Erzurum’un Atatürk Üniversitesiyle devam etti. Üniversite hayatına Tıp Fakültesinde devam ettiriyordu. Atatürk Üniversitesinde Tıp Fakültesinde ihtisasını tamamladı. Doktorluk kariyerinde Bafra ve Muş Devlet Hastanelerinde görev aldı. Meclise girişi ise 20 ve 21. Dönem Samsun milletvekili olarak girmiş oldu. . Ahmet Demircan, 19Temmuz 2017 tarihinde Sağlık Bakanı olarak göreve başladı:10 Temmuz 2018 tarihinde ise Fahrettin Kocaya koltuğu bıraktı.



Fahrettin Koca Neden Diğer Bakanlardan Daha Çok Güven Veriyor?



Bir siyasetçi olmasına rağmen siyasi davranmıyor, bununla’da kalmayıp kamucu bir tutum izliyor. Halkla iletişim halinde kalıyor. Özgüveni tam diyebiliriz, görevi ne olursa olsun üstünde ne kadar stres olsun babacan, içten, samimi tavrını takınıp görevine odaklanıyor. Yapıcı bir üslubu var, her türlü görüşe ve teklife sonuna kadar açık hiçbir sorudan çekinmiyor. Bilgiye çok önem veren biri bilginin gelişmesi için elinden ne geliyorsa yapmaya hazır, beklide Fahrettin Koca’ya güvenmemizin temel nedeni budur. Muhatabı kim olursa olsun her zaman saygılı kendinden taviz vermeyen bir kişiliği var, anlayışlı davranmasını çok iyi biliyor daha çok yapay değil içten bir alçak gönüllülük var.