Sosyal medyada son 1 hafta. 10 milyon TL cezayı Kasım ayında ödeyen Facebook, Twitter, Whatsapp ve instagram ortak bir açıklamayla Türkiye'de temsilci açmayacaklarını duyurdu.

Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor! Emeklilere Bayram Öncesi Müjde: 12.000 TL Ek İkramiye Hesaplara Yatıyor!
Sosyal medyada son 1 hafta. 10 milyon TL cezayı Kasım ayında ödeyen Facebook, Twitter, Whatsapp ve instagram ortak bir açıklamayla Türkiye'de temsilci açmayacaklarını duyurdu. Özellikle Twitter resmi olarak yaptığı açıklamada "Tamamen kapansa bile temsilci atamayacağız" açıklaması sonrası yasayla ilgili bir gelişme mi olur yoksa tamamen mi kapanır belli olacak.

Twitter tamamen kapanıyor! 

Sosyal medya için son 1 hafta! Twitter, instagram, Facebook ve Whatsapp tamamen kapanmadan önce girmenin imkansız olacağı yüzde 90 bant yavaşlaması cezası verilecek. Maddi cezaların hepsini ödemeye hazır olan firmalar, bant genişliği sonrası bizim kaybedeceğimiz bir şey yok dedi. Özellikle Twitter bu konuda en katı taraf oldu. İlk olarak yandaş bir medya sitesinde Twitter temsilci açıyor haberlerini yalanlayan Twitter, şimdi de hiç bir şekilde temsilci ödemeyeceğini duyurdu.

Facebook, Whatsapp ve instagram kararlı!

Aynı firmaya ait olan Facebook, Whatsapp ve instagram konuyla ilgili Google ve Twitter'i bekliyor. Google'a ait olan Youtube ve Twitter kararına göre yol almak isteyen Facebook, İnstagram ve Whatsapp, Türkiye'nin en çok kullanılan uygulamaları ancak gelir olarak Google ve Youtube yakalayamıyor. Twitter'in sert açıklamaları sonrası Facebook, Whatsapp ve İnstagram kesinlikle açılmayacağı öğrenildi.

Son 1 hafta!

Haftaya cuma günü Twitter, Facebook, Whatsapp, instagram girmek imkansız bir hale gelecek. Hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'de sosyal medya kullanımı ve insanlara ulaşımını yüzde 90 azaltmak için yüzde 90 bant genişliğini kesmek yetiyor. Bu sebeple gitmeleri ve erişim engelli şu an hükümetin işine geliyor. Bu sebeple Facebook, İnstagram, Twitter ve Whatsapp yasasının değişmesi mümkün değil. Hızlı bir şekilde instagram, twitter, facebook ve whatsapp'ta son günlerinizi geçirebilirsiniz.

Sosyal Ağlar 6 ay sonra yok!

1 hafta sonra yaşanacak erişim engeli ve bant yavaşlatması sonrası Sosyal Ağlar için 6 ay içinde temsilci açmayanlar tamamen Türkiye'den silinecek. Ancak 1 milyon kişiye yakın insan bu ağlardan doğrudan veya dolaylı bir şekilde Türkiye'ye para getiriyor. Yüzde 60 Google'da olmak üzere kalan bu ağdan gelir 400 bin kişiye yakın. Şimdi 1 milyon kişi eğer sosyal ağlar kapanırsa geçimini nasıl sağlarım telaşını düştü bile.