Günümüzde korona virüs etkisinin devam etmesiyle birlikte vatandaşlarımız için gerekli tedbirler alınmasıyla pek çok destek sağlandı. Ekonominin ve istihdamın korunması, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına birbirinden farklı çeşitli ekonomik tedbir

Günümüzde korona virüs etkisinin devam etmesiyle birlikte vatandaşlarımız için gerekli tedbirler alınmasıyla pek çok destek sağlandı. Ekonominin ve istihdamın korunması, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına birbirinden farklı çeşitli ekonomik tedbirler alınmasıyla birlikte birçok vatandaşımız bu zorlu süreçte güçlük çekmemesi sağlandı. Bu tedbirler doğrultusunda işçiler kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin maaş desteği ile ayakta kaldı. Ücretsiz izine çıkan vatandaşların ücretsiz izin maaş desteği 8 Mayıs yani bugün yatırılmasıyla birlikte bazı vatandaşlar tarafından bazı iddialar bulunuyor. Bu iddialar doğrultusunda bazı vatandaşlar ücretsiz izin maaşının yarım yattığını iddia etmektedir.



ÜCRETSİZ İZİN MAAŞLARI 545 TL Mİ YATTI? NEDEN YARIM YATTI?



Korona virüs sebebiyle ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlar ve ücretsiz izne çıkan vatandaşlar e devlet üzerinden başvuru yapmalarıyla birlikte 8 Mayıs yani bugün 1170 TL ödeme beklerken bazı vatandaşların maaşları 545 TL yatması ile birlikte büyük şok yaşadı.



Günümüzde birçok vatandaş maaşların neden yarım yattığı hakkında araştırma yaparak üzerinde ki şoku atmaya çalışıyor. Ücretsiz izine çıkan vatandaşlar için verilen maaş desteği gereken kanun için Resmi Gazete de 17 Nisan tarihinden yayınlandı. Bu doğrultu da bu ay yatan maaş ödemeleri 17 Nisan ve 30 Nisan arasında olmasından dolayı maaşlar yarım yattı.



Bu kanun 17 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanması sebebiyle bu ay ücretsiz izin maaşı yarım yattı. Bir sonraki ay yani Haziran ayı için ödemeler bin 170 TL ödeneceği açıklandı.



ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?



Korona virüs sebebiyle günümüzde birçok vatandaşlar ücretsiz izine çıkmasıyla birlikte ücretsiz izin maaş desteğinden faydalanma fırsatını yakaladı. Ancak bu ay maaşların yarım yatması ile birlikte birçok vatandaşımız şok yaşadı. Ücretsiz izne çıkan vatandaşlar en az 3 ay, gerekli görülmesi durumunda bu durum 6 aya uzatılmasıyla birlikte ücretsiz izin maaşı alabilecekler. Bu süreç içerisinde ücretsiz izine çıkan vatandaşlar için bin 170 TL ödeme yapılacağı açıklandı.

Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı! Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı!


Ücretsiz izin maaşından yararlanmak isteyen vatandaşlar nasıl sorgulama yapacağını araştırıyor. Sorgulama işlemlerini e Devlet üzerinden yapabilme hakkına sahip olmaktadır.



ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…