PTT veyahut e-Devlet yolu ile yapmış olduğunuz ücretsiz maske siparişi sorgulama konusunda bu içerik ile birlikte ücretsiz maskeler ne zaman gelecek, ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır, e-devlet maske siparişi verme ekranı gibi yoğun aramalara yanıt b

Ziraat Bankası Hesabı Olanlara Müjdeli Haber Geldi! Hesabınıza Ödeme Verilecek! Harcamanıza Göre... Ziraat Bankası Hesabı Olanlara Müjdeli Haber Geldi! Hesabınıza Ödeme Verilecek! Harcamanıza Göre...

PTT veyahut e-Devlet yolu ile yapmış olduğunuz ücretsiz maske siparişi sorgulama konusunda bu içerik ile birlikte ücretsiz maskeler ne zaman gelecek, ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır, e-devlet maske siparişi verme ekranı gibi yoğun aramalara yanıt bulabiliyor olacaksınız. Buna göre ilk adım olarak yapmanız gereken maske temini konusunun nasıl başladığını bilmektir. Maske temini konusunda ilgili firmalar satışlarına devam ediyordu. Ucuz yoldan alınan maskeler karaborsa yapılarak çok daha fazla fiyattan satılmaya başlandı. Daha sonra ilk Korona virüs vakası Türkiye’ye geldiğinde artık pek çok kimse yayılma hızının önünün alınamayacağıydı. Bu durumu önceden tahmin eden vatandaşlarımız kendi maske teminlerini yaptılar.



Ücretsiz Maske Dağıtımı E-Devlet, PTT ve Eczacılar İle Başladı!



Ancak karaborsanın eline düşen vatandaşlarımız ise 100 TL ve 150 TL gibi uçuk fiyatlardan maske satın almaya başladılar. Korona virüs Türkiye’de etkisini sürdürürken maske satışları tavan yaptı ve ücretsiz dağıtılan maske üretimi daha çok yapılmaya başlanınca insanlar ücretsiz maskelere yöneldi. Ama hala karaborsa ve pahalılığı durduramadılar. Karaborsa yapanlara ve pahalı satan firmalara cezalar kesildi ancak önü alınamadı bu durumun. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaparak tüm maske satışları iptal. Bundan böyle tüm maskeler ücretsiz olarak dağıtılacak, ülke içinde maske satışı yapan tutuklanacak ve gerekli tüm yaptırımlar uygulanacak dedi. Bunun üzerine gazeteciler “O zaman insanlar nereden maske temin edecek?” diye sorunca zaten cevabı hazır olan Cumhurbaşkanı Erdoğan maske dağıtımını ücretsiz olacak şekilde devletimiz yapacak dedi.



Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır?



Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet maske başvurusu yapma sonucu sorgulama gibi soruları arama motorlarına soran vatandaşlarımıza özel olarak geliştirilen bu içerik ile birlikte artık çok daha kolay bir şekilde ücretsiz maske başvurusu yapma kabiliyetine sahip olacaksınız. Her hafta beş adet verilecek olan ücretsiz maskeler için öncelikle e-Devlet şifrenizi biliyor olmalısınız. Eğer şifrenizi biliyorsanız hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayın.



ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN



Yukarıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfadaki tüm bilgileri doldurmanız gerekiyor. Ancak Türkiye’de genellikle şu aşamada 50 yaş ve üzeri için ücretsiz maske dağıtımı yapılıyor. Ancak ücretsiz maske dağıtımında ciddi sorunlar yaşayan eczacılar bu konuyu hükümete taşıdılar. “Ücretsiz maske veriyoruz ama kendi işimizi yapamıyoruz” dediler. Ancak bu isyan hiçbir işe yaramadı. Çünkü önemli olan eczacıların konforu değil halkın sağlığıydı. Bu nedenle hem onların işlerini kolaylaştırmak hem de ücretsiz maske dağıtımında hızlı olabilmek için eczacılar daha önce başvuru yapmış kişinin numarasına kod gönderebilecek. Bu kod ile kişi hemen ücretsiz maske alabilecek. Daha önce planlanan uygulama içerisinde sadece e-Devlet’ten gelecek olan şifre bekleniyordu. Ancak bu yeni programla beraber eczacılarda telefonlara kodları SMS ile gönderebilecekler.