Cezeri kimdir? 1100'lü yılların başında Şırnak Cizre de yaşamış olan bilim adamı o devrin filozofu olan Cezeri ülkemiz için çok büyük öneme sahip bir bilim insanıdır. Öte yandan Cezeri'nin ilk robotu icat ettiği de ön görülmektedir.

Cezeri kimdir? 1100'lü yılların başında Şırnak Cizre de yaşamış olan bilim adamı o devrin filozofu olan Cezeri ülkemiz için çok büyük öneme sahip bir bilim insanıdır.Öte yandan Cezeri'nin ilk robotu icat ettiği de ön görülmektedir. Türk mühendilerinin tanımladıkları ve yapımı bitidikleri ilk uçan arabasına bu yüzden cezeri adı verilmiştir. Ve Cezeri'nin de bgün test uçuşlarına başladığı haberi gündeme çıkmıştır. İşte bu büyük açıklama akabinde herkesin merak ettiği Cezeri hakkında topladığımız bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz 



Ülkemizin en büyük buluşlarından kabul edilecek olan cezeri geçtiğimiz günlerde ilk güvenlik halatı ile uçuşa başlamıştı. İlk uçan arabanın üetiminin ise 10 15 yıl civarında süreceği açıklanırken, test sürüşlerini ise başarı ile tmmaladığı öngörülü. İlk deneme sürüşünde 10 metre yükseldiği görüntülenen Cezeri azarı robot biliminin ilk kurucusu olan Şırnak'lı bilim adamı El cezeri'den aldı.  CEZERİ Uçan Araba, böylelikle kavramsal tasarımla başlayan çalışmaların ardından 1.5 yıl içinde ilk uçuşunu gerçekleştirmiş oldu.



NE ZAMAN YOLLARA İNECEK

Cumhurbaşkanı Emekliye Müjdeler Verdi! Maaş Alan Emeklilere O Kamu Bankasından Ödeme Olacak! Cumhurbaşkanı Emekliye Müjdeler Verdi! Maaş Alan Emeklilere O Kamu Bankasından Ödeme Olacak!


Cezeri ilk uçan arabaının yollara iniş trihi üretiminin tamamlanması akabinde ne zaman yollara çıkacağı çok merak edilmişti. Cezeri uçağı ile alakalı açıklama yapan  Selçuk Bayraktar, "Önümüzdeki süreçte daha gelişmiş prototiplerini yapacağız. İnsanlı uçuşlar gerçekleştireceğiz. Ancak CEZERİ Uçan Araba'nın yollara inmesi tahminen bir 10-15 yılı bulacak. Muhtemelen 3-4 yıla rekreasyonel olarak arazi araçları ATV'ler gibi kırsal alanda kullanıma şahit olabiliriz. Akıllı otomobillerden sonra otomotiv teknolojisindeki devrim uçan arabalar olacak." dedi.