Salgın dönemi içerisinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için Devlet tarafından pek çok yardım sağlandı. Desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar internet üzerinden devletin sağlamış olduğu destekleri araştırmasıyla birlikte devletin alt birimlerinden de d

Salgın dönemi içerisinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için Devlet tarafından pek çok yardım sağlandı. Desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar internet üzerinden devletin sağlamış olduğu destekleri araştırmasıyla birlikte devletin alt birimlerinden de destek verildiği ortaya çıktı. Bu süreç içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü geliri olmayan vatandaşlar için maaş desteği sağlanarak bu zorlu süreç içerisinde destek sağlamaktadır.

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!


Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını günümüzde birçok vatandaşımızı derinden etkiledi. Ekonomik daralmanın yaşanmasıyla birlikte birçok vatandaşımız işsiz kaldı. Ancak bu vatandaşlarımız için hem devlet tarafından hem de devletin alt birimleri tarafından birçok destek sağlanarak bu zorlu süreç içerisinde rahat geçinmesi sağlanmaktadır. Bu süreç içerisinde hükümet tarafından belirtilen ifadeler doğrultusunda çeşitli destekler sağlanacağı açıklandı.



Bu zorlu süreç içerisinde sağlanan destekler vatandaşlar tarafından araştırılması sonucunda devlet kurumlarının alt birimlerinden de pek çok birbirinden farklı yardım ve destekler sağlandığı açıklandı. Bazı devlet kurumları geliri olmayan vatandaşlar için özelikle ihtiyaç sahipleri için aylık maaş desteği sunmasıyla dikkatleri üzerine çekmektedirler.



DEVLET KURUMLARI TARAFINDAN MAAŞ ÖDEMELERİ YAPILIYOR!



Korona virüs salgının ülkemizde etkisinin devam etmesiyle birlikte birçok vatandaş için devlet ve alt birimleri tarafından gelir desteği sunuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yardımlar günümüzde birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Ancak sağlamış olduğu aylık maaş desteği ortaya çıkmasıyla birlikte birçok vatandaşımızın başvuruları değerlendirmesi öngörülmektedir. Ancak maaş desteği her vatandaş için verilmemektedir. Bu doğrultu da bu süreç içerisinde gerekli şartların yerine getirilmesi en önemli unsurlar arasında bulunuyor.



MAAŞ DESTEK ŞARTLARI NELERDİR?



Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan maaş desteği günümüzde birçok vatandaş tarafından bilinmemesiyle birlikte ortaya çıkmasıyla birlikte talebin yoğunlaşmasına sebep oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen maaş destekleri;




  • Annesi ya da babası olmayan çocuklar,

  • Yüzde 40 ve üzerinde engelli olan vatandaşlar



İçin sağlanmaktadır. Bu destekler için başvuru yapmadan önce sosyal güvencenin olmaması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda herhangi bir gelir ya da aylığının olmaması da önemli şartlar arasında yerini alır.



Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen Muhtaç aylığı adı altında bu ödemeler için vatandaşların herhangi bir taşınmaz ya da taşınırın olmaması en önemli unsur olarak bilinmektedir. Taşınması olması halinde ise en fazla 914 TL gelir getirmesi gerekmektedir. Eğer daha fazla gelir getirir ise bu fırsattan yararlanma imkanını bulamayabilirsiniz. Bu şartları taşıyan vatandaşlar başvuru yapma olanağına sahip olmaktadır.



MAAŞ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Bu zorlu süreç içerisinde destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla yapma fırsatı elde etmektedirler. Vâkıfın internet üzerinden bulunan başvuru formunu doldurabileceğiniz gibi bizzat da başvuru yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Bunun için il ya da ilçe de bulunan merkezlerde başvuru yapabilirsiniz.