En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından olan uygulamalardan WhatsApp'a yeni bir özellik geliyor. Bir süredir Facebook'ta denemeleri yapılan özellik yakın zamanda WhatsApp'a entegre edilecek.

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından olan uygulamalardan WhatsApp'a yeni bir özellik geliyor. Bir süredir Facebook'ta denemeleri yapılan özellik yakın zamanda WhatsApp'a entegre edilecek. Bu yeni gelen özellik ile neler yapabileceğiz ?

Önce Instagram'da başlayan özellik sonrasında Facebook uygulamasında denenmeye başlandı. Deneme sonuçlarının başarılı olması ve olumlu sonuç alınmasıyla yeni alışveriş özelliği WhatsApp'a da geliyor. WhatsApp uygulamasına gelen yeni özellik ile kullanıcılar, uygulamadan çıkmadan mesajlaşırken yeni eklenecek tek tuş ile online olarak alışveriş yapabilecekler.

Instagram uygulamasından da çoğu butik, mağaza ve marka fotoğrafın üzerine hafifçe dokunmanızla o ürünün fiyatını, daha detaylı ve çeşitli fotoğraflarını sizlere sunuyor. Bu sayede bir yandan uygulamada gezinmeye devam ediyorsunuz bir yandan da alışveriş yapabiliyorsunuz.



Bu tek tıkla alışveriş özelliği Instagramın hemen ardından Facebook'ta denenmeye başlandı ve olumlu sonuç alındı. Bu özelliğin mesajlaşma ve iletişim uygulaması olan WhatsApp'ta da işe yarayacağını düşünen şirket, çok kısa bir zamanda bu özelliği uygulamaya yükleyecek ve bizlerin hizmetine sunacak.

Ayrıca uygulamanın içindeyken alışveriş yapmanızın yanında alışveriş yaptığınız firmalarla iletişime geçebileceksiniz. Kişiler inceledikleri ürünler hakkında daha detaylı bilgi alabilecekler. Bu sayede kullandığınız uygulamadan çıkmadan alışverişinize devam edebileceksiniz. Siz yeni gelecek olan bu güncelleme ile ilgili ne düşünüyorsunuz ? Sizce kullanılabilir ve yararlı bir uygulama mı olacak yoksa gereksiz bir girişim denemesi mi olacak ?