Korona virüs etkisini ülkemizde göstermesiyle birlikte son zamanlar da korona virüs vakalarında azalma göstermesiyle birlikte Turizm sektörü için de normalleşme haritası hazırlandı. Gündemimize gelen son dakika haberlerine göre turizm sektörü için normal

Korona virüs etkisini ülkemizde göstermesiyle birlikte son zamanlar da korona virüs vakalarında azalma göstermesiyle birlikte Turizm sektörü için de normalleşme haritası hazırlandı. Gündemimize gelen son dakika haberlerine göre turizm sektörü için normalleşme planları yapıldı. Tatil bölgelerinde ki otellerde turistlerin ateşleri ölçülecek ve maske verilecek. Lobi, restoran gibi alanlar için sosyal mesafe kuralı geçerli olacak. Açık büfe olayı değişmemesiyle birlikte sadece yemekler cam panelin arkasında sunulması beklenmesiyle birlikte servisler personel tarafından yapılacak. Şezlong mesafeleri yaklaşık 1,5 metre olması zorunluluğu bulunuyor.



Türkiye korona virüs salgın hastalığı ile başarılı bir mücadele içerisinde girmesiyle birlikte hayatın nasıl normalleşeceği hakkında yeni planlar hazırlıyor. Turizm sektörü cari açığın ilacı olmasıyla birlikte turizm sektörü için yol haritası belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığının önderliğinde yapılan eylemler doğrultusunda oteller ve transfer araçları için sertifika verilmesi ön görülüyor. Sertifika için alınacak eğitim içerisinde otel lobisinden odalara, açık büfe ve restoranlara, havuz ve plajlara kadar birçok alanı kapsayan eğitimler bulunacak.



OTEL MAKSİMUM YÜZDE 60 DOLU OLACAK!



Yapılan planlamalar doğrultusunda, transfer açarlarında dezenfektanlar bulunma zorunluluğu bulunmaktadır. Aynı zamanda araçların yan koltukları boş kalacak şekilde müşteri alma hakkına sahip olmaktadır. Otellerin doluluk oranı ise maksimum yüzde 60 olarak belirlendi. Böylelikle otele gelecek olan turistlerin maskesi bulunmuyor ise maske temini gerçekleşmesi gerekmektedir.  Aynı zaman gelen turistlerin otele girişlerinde ateşinin ölçülmesi gerekecek. Resepsiyon alanı için sosyal mesafe kurallarına uymak amacıyla çizgiler belirlenecek. Otel içerisinde bulunan belirli tesislere virüse karşı uyarıcı tabelalar eklenmesiyle birlikte farklı dillere ait broşürler yer alacak. Böylelikle hem turistlerin hem de ülkemizden gelen vatandaşların bilgilendirme işlemleri gerçekleşecek. Aynı zamanda otelin her bir köşesi için dezenfektan asılma zorunluluğu bulunmaktadır.



12 SAAT SONRA MÜŞTERİ KABUL EDİLECEK!



Tesis geneli için insan temasının yoğun bulunduğu ve temas ettiği, kapı kolları, dokunmatik ekranlar, kontrol panelleri, mola odası, kafeterya, el yıkama istasyonları ve tuvalet gibi birçok alanın dezenfekte edilmesi ile birlikte kayıt altına alınması zorunlu bir durum olacaktır. Aynı zamanda, lobi, bekleme ve dinlenme salonu, oturma alanları gibi insanların etkileşim içerisinde olacakları alanlarda mesafeyi korumak amacıyla koltuk ve sandalye sayılarının en aza indirilmesi gerekecek. Aynı zamanda odalarda bulunan su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları gibi turist otelden ayrılması döneminde dezenfekte edilmesi bekleniyor. Bu doğrultu da odalar dan ayrılan müşteriler için odaların 12 saat boş kalması zorunluluğu da getiriliyor. Böylelikle 12 saat içerisinde boş kalan odaya yeni bir müşteri alınmayacak. Aynı zamanda oda temizliğini yapan personeller kesinlikle kişisel koruyucu malzemeleri kullanmayı ihmal etmemesi gerekecek.



ACİL DURUMLAR İÇİN KARANTİNA ALANI!



Otellerde her ihtimale karşı acil durumlar için karantina alanlarının bulunması gerekecek. Gelen turistlerde ateş, öksürük vb. gibi riskler ile karşı karşıya kalınması durumunda karantina alınması gerekecek. Bu alanda çalışan personellerin kesinlikle bulaşmasını engellemek amacıyla özel koruyucu kıyafetleri temin etmesi gerekecek. Personele pandemi ile mücadele ile alakalı olarak gerekli eğitimlerin verilmesi ve ekipman ve araçların düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiği bilgileri verilecek.



SOSYAL MESAFE PLAJDA DA KORUNACAK!

QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir? QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir?


Yüzme havuzu, şezlonglar ve oturma alanları gibi birçok alan için sosyal mesafe kurallarının uygulanması ön görülmektedir. Turistlerin havuza girmeden önce uyması gereken belli başlı kurallar ve duş alması gerektiğine dair uyarıcı tabelalar görülecek. Ancak fitness salonu ve SPA alanları bu sezon için alınan önlemlerden dolayı kapalı olacak.