TBMM ‘de bekçilik kanun teklifi görüşmelerinin devam etmesinin ardından vatandaşlarımız tarafından merak edilen sorular Mahmut Tanal İçişleri Komisyonunun cevaplandırması üzerine mezuniyet sorunu gündemimizde bulundurdu. Bekçi alımları için günümüzde vat

İş Bankası Emekliye Müjdeyi Verdi! 1 Nisan'dan Sonra 100.000 TL Net Ödeme Almak İçin Banka Hesabı Açın! İş Bankası Emekliye Müjdeyi Verdi! 1 Nisan'dan Sonra 100.000 TL Net Ödeme Almak İçin Banka Hesabı Açın!

TBMM ‘de bekçilik kanun teklifi görüşmelerinin devam etmesinin ardından vatandaşlarımız tarafından merak edilen sorular Mahmut Tanal İçişleri Komisyonunun cevaplandırması üzerine mezuniyet sorunu gündemimizde bulundurdu. Bekçi alımları için günümüzde vatandaşlarımız merak içerisinde yapılacak ilanların yayımlanmasını bekliyor. Ayrıca pek çok vatandaşımız bekçi alım şartlarının neler olduğunu araştırarak gündemimizde ki yerini alıyor. 2019 tarihinde 8 bin 242 bekçi alımı yapılmasının ardından 2020 tarihi itibari ile bu sayının 30 bine çıkarılacağı açıklanmıştır. Henüz net bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Ancak kısa süre içerisinde ilanların yayımlanması bekleniyor. İşte Detaylar…



MEZUNUİYET SORUSU



İçişleri Komisyonu'na "1995'ten 2016 yılına kadar alınan bekçilerin kaçı lise mezunu, kaçı üniversite mezunu, kaçı yüksekokul mezunu? Ayrıntılı bilgi verirseniz de sevinirim." sorusunu yönlendirdi.



CEVAP GELDİ



İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Sermet Atay, bu soruya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:



"Sayın Tanal 2016 yılı sonrasında alınan bekçilerle ilgili, sayılarla ilgili bir soru sormuştu. Emniyet yetkililerimizden aldık onu zabıtlara geçsin diye söylüyorum: Ortaokul mezunu 535 kişi, lise mezunu 16.217, yüksekokul mezunu 4.721, üniversite mezunu 5.473 toplam 27.006 ve yılsonu itibarıyla toplam bekçimiz 28.479 kişi’’ ifadelerini kullandı.



EN AZ LİSE MEZUNU ALIM YAPILACAĞI BİLDİRİLDİ!



Bugün yapılan açıklamalar doğrultusunda bekçi alımı ile ilgili en az lise mezunlarından yapılacağı bildirildi. Günümüzde ilkokul ve ortaokul mezunu olan vatandaşlarımız için bekçi alımı yapılmayacağı açıklandı. En az 2 bin alım yapılmasının beklenmesinin ardından vatandaşlarımız tarafından merak içerisinde araştırılmaya devam ediyor.



AK Partili Mehmet Muş yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda Türkiye genelinde 28 bin bekçinin görev aldığını bildirildi. Sayının 30 bin civarında olacağını bildirmesinin ardından yeni kadro ihdası olması durumunda 2 binden fazla alımların yapılacağı açıklanmıştır. Böylelikle vatandaşlarımız alım yapılacağı günün tarih açıklamasını beklemeye başladı. Ayrıca vatandaşlarımız tarafından 2020 bekçi alım şartları da merak içerisinde araştırılıyor. İşte detaylar…



2020 BEKÇİ ALIM ŞARTLARI!



Bekçi alımları için henüz 2020 yılı doğrultusunda herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Bekçi alımı ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılması kapsamında haber adresimizden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz. Ayrıca bekçi alım şartları da şu MADDE 8 adaylar da belirlenmiştir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;



a) T.C. kimlik numarasını,



b) Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığı bilgisini,



c) 5 inci maddede belirtilen nitelikleri taşıdığı beyanını,



ç) Mezuniyet bilgisini,



d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini,



e) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme bilgisini,



f) Emniyet teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlardan şehit ve vazife malulü bilgisini, içeren ve biyometrik fotoğrafın yer aldığı yazılı veya Kurumca kabul edilen elektronik ortamda düzenlenen sınav başvuru formu ile başvuru yaparlar.



(2) Emniyet teşkilatı dışında şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar ise, ilgili kurum ya da valilik onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna ekler. Elektronik ortamda başvuru yapılmış ise bu adaylar müracaat kabul tarihleri içinde elden veya posta yoluyla Müracaat Kabul Komisyonuna belgenin aslını teslim eder. Adaylar tarafından verilen bilgilerin doğrulamasının yapılamaması veya ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibinden ayrıca belge talep edilebilir.



(3) Aranılan nitelikleri taşıyan adaylar Bakanlıkça belirlenen müracaat kabul komisyonlarına şahsen başvururlar.



(4) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.