Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası yeni yasaklar belli oldu. Erdoğan dün, tüm sorumluluk Bilim Kurulunda ve ileri tedbirle alacağız açıklaması sonrası Bilim Kurulu alacağı kararlar belli oldu.

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası yeni yasaklar belli oldu. Erdoğan dün, tüm sorumluluk Bilim Kurulunda ve ileri tedbirle alacağız açıklaması sonrası Bilim Kurulu alacağı kararlar belli oldu. İşte Pazartesi günü duyurulacak yeni yasaklar.

Bilim Kurulu pazartesi toplanıyor!

Her hafta perşembe günü yapılan Bilim Kurulu toplantısı, daha genişletilmiş yasaklarla devam ediyor. İlk olarak alınacak kararlar arasında Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı ve Tam kapanma sokağa çıkma yasakları başlayacak. Hükümete hemen karar alın tavsiyesi veren Bilim Kurulu, Okulların yıl sonuna kadar kapatılmasını ve öğrencilere şimdiden bildirilmesini tavsiye edecek.

Okullar Yıl sonuna kadar kapanıyor!

Bilim Kurulu üyelerinin ortak kararı, vakaların bu hadde gelmesinin en önemli etkeni Okulların açılması. Okulların yıl sonuna kadar kapatılmasını önerecek olan Bilim Kurulu, biran önce öğrencilere bildirilmesi gerektiği ve sınavların nasıl yapılacağının tartışmaya açılması öneriliyor. Bu kararın kesin olarak kabul edileceği ve Okulların yıl sonuna kadar kapatılması kararı çıkacak.

Sınavlar ertelenecek!

Okulların açılması gibi sınavlarda da 100 bin - 2 milyon arasında öğrenciler aynı salonda sınavlara giriyor. Vakaların durmaması önünde sınavlar da yer alıyor ve uzun bir süre toplu sınavlar yapılmayacağı öğrenildi.

Aralık'ta Sokağa Çıkma yok!

Bilim Kurulunda uzun soluklu çözüm önerisi geliyor. TAM KAPANMA dönemine geçiş yapılacak. Buna göre 1 - 15 Aralık ve 15 - 2 Ocak 2021 tarihleri arasında tam kapanma uygulanacak. Tam kapanma ayrıntıları şu şekilde;

1 - 15 Aralık 2020 Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak!

Bilim Kurulu Sokağa Çıkma Yasağı olmadan virüs belasından kurtulamayacağımızı aktarıyor. Bu sebeple ilk olarak 1 - 15 Aralık 2020 tarihler arasında yer alan 5 - 6 Aralık 2020 ve 12 - 13 Aralık cumartesi pazar günleri Sokağa Çıkma Yasağı tam olarak uygulacak. Cuma gecesinden pazartesi sabaha kadar Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak.

16 Aralık 2020 ve 2 Ocak 2021 Tarihlerinde 2 Hafta Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak!

Bilim Kurulu tavsiyelerinde aralık ayında Sokağa Çıkmama dönemi burada başlıyor. Aralık 3. haftası ve 4. haftası 16 Aralık ve 2 Ocak 2021 tarihleri arasında 2 hafta Sokağa Çıkma Yasağı uygulanarak ülkeden tamamen virüsün bitmesi planlanıyor. Türkiye 2 hafta Sokağa Çıkma Yasağı uygulayacak tek ülke de değil. Bir çok ülke de yeniden Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak.

2021 yılbaşı Sokağa Çıkma Yasağı var!

Bilim Kurulundan 2021 yılında yılbaşında tüm mekanların kapatılacağı ülke genelinde 31 Aralık 2020, 1 Ocak 2021, 2 Ocak 2021 ve 3 Ocak 2021 tarihlerinde Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak ve 4 Ocak 2021 tarihinde hayatın normale dönmesi planlanacak.

18 Yaş Altını öldürmeye başladı!

Bilim Kurulunun bir tavsiyesi de 20 yaş altı yasaklar ve 65 yaş üstü yasaklar için geliyor. Pazartesi günü itibariyle yeni Sokağa Çıkma yasakları, hafta sonu yasakları duyurulacak. Ancak Virüs 18 yaş altındaki kişileri de öldürmeye başlaması nedeniyle 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne yeniden tam Sokağa Çıkma Yasağı geliyor.

Camiler kapatılıyor, Cumalar yasaklanacak!

Bu hafta itibariyle 65 yaş üstü ve 20 yaş altına  gelecek Yasaklar sonrası Camiler kapatılıyor. Camilerin ikinci bir emre kadar kapatılacağı ve Cuma namazları da yıl sonuna kadar erteleneceği açıklandı. Cuma namazları 2021 yılına kadar erteleniyor.

AVM'ler kapatılacak!

En çok merak edilen bir diğer husus tüm mekanların yasak olmasına rağmen AVM'lerin açık olması. AVM'lerin de Sokağa Çıkma Yasakları öncesi kapatılacağı gelen bilgiler arasında.