Kış aylarının gelmesiyle artan koronavirüs vakalarının ardından sokağa çıkma yasaklarının da kapsamı genişletilmişti. Hafta içi akşamları sokağa çıkma kısıtlaması ve hafta sonu genel sokağa çıkma yasağının ardından gözler yaklaşan yeni yıl haftasına çevr

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!
Kış aylarının gelmesiyle artan koronavirüs vakalarının ardından sokağa çıkma yasaklarının da kapsamı genişletilmişti. Hafta içi akşamları sokağa çıkma kısıtlaması ve hafta sonu genel sokağa çıkma yasağının ardından gözler yaklaşan yeni yıl haftasına çevrildi. Tüm bu tedbirler "Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusunu akıllara getirdi. Bizde sizler için 2021 yılbaşı hangi güne denk geliyor? 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi konularını araştırdık.

Yılbaşı ne zaman hangi gün? 2021

Yılbaşı bu sene cuma gününe denk geliyor. Yani 1 Ocak 2021 Cuma günü... Bu nedenle de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması iddaları ortaya atıldı. Çünkü eğer karar alınırsa perşembe gününden başlamak üzere cuma, cumartesi ve pazar günü de sayıldığında yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Eğer yukarıda da söylediğimiz gibi genişletilen tedbirlerin ardından ülkemizdeki günlük vaka sayısında düşme olmazsa yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması kesinlikle uygulanacaktır. Öte yandan vakalar düşmeye başlarsa bunu korumak için ve insanların bir araya gelip yeni yılı karşılamasını önlemek için de benzer bir karar alınabilir.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirtti. İlhan, konuyla ilgili "Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir" dedi.