Sosyal medyada gündem Yıldız Tilbe. Bilal Sonses'le çıkarttığı şarkıyla değil Şeyh Said ve Seyit Rıza anmasıyla gündem olan Yıldız Tilbe "Allah'ın Rahmeti üzerinize olsun" diyerek Şeyg Said ve Seyit Rıza'nın fotoğraflarını paylaştı! Tilbe'nin o paylaşım

Ziraat bankası TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arasında Olanlara, 88000 TL Ödeme Veriyor! Ziraat bankası TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arasında Olanlara, 88000 TL Ödeme Veriyor!
Sosyal medyada gündem Yıldız Tilbe. Bilal Sonses'le çıkarttığı şarkıyla değil Şeyh Said ve Seyit Rıza anmasıyla gündem olan Yıldız Tilbe "Allah'ın Rahmeti üzerinize olsun" diyerek Şeyg Said ve Seyit Rıza'nın fotoğraflarını paylaştı!

Tilbe'nin o paylaşımı!



Bu paylaşım sonrası Yıldız Tilbe'ye bir çok vatan haini yakıştırması yapıldı. Bu sözlere de karşılık veren Tilbe, "Benmi Vatan hainiyim Vatan hainleri, Vatana ait her değeri kültürü dili dini milleti kişiyi ağacı suyu toprağı hain görürler Vatan hainleri ,tarihide ingilizlerin ve yabancı ülkelerin yazdıkları yalan yanlış bilgilerden öğrenirler. Ben Türkiye Cumhuriyetiyim herşeyiyle herşeyimle" açıklaması yaptı.

Bu paylaşımlar sonrası Yıldız Tilbe nereli? Yıldız Tilbe kimdir ve Seyit Rıza ve Şeyd Said olayı nedir gibi sorular sık sık soruluyor.

Yıldız Tilbe kimdir? Nereli?

Yıldız Tilbe 1966 İzmir doğumlu Zaza kökenli vve kürt şarkıcı ve söz yazarıdır. İzmir'in konak ilçesinde doğan Tilbe, Kürt ve Zaza kökenli ailenin en küçüğüdür. 6 kardeşi olan Tilbe, Yadigar takma adıyla ailede biliniyor.

1994 yılında Delikanlım albümüyle Türkiye'yi sallayan Tilbe, bir zamanun en çok satan albümlerine sahipti.

Yıldız Tilbe'nin andığı Seyit Rıza kimdir? Seyit Rıza olayı ne?

Dersim hareketi olarak bilinen Dersim isyanın mimarı ve baş lideri olan Tunceli doğumlu Seyit Rıza, 15 Kasım 1937 yılında Elazığ Buğday Meydanı'nda idam edilmiştir.

Yıldız Tilbe'nin andığı Şeyh Said kimdir? Şeyh Said olayı nedir?

Şeyd Said, zazaların içinde nakşibendi şeyhi kendi adıyla anılan kendi isyanın lideridir. Şeyh Said isyanı olarak bilinen isyanı başlatan isim, 29 Haziran 1925 günü idam edilmiştir.