YKS sonuçları çok merak ediliyor. Gçetiğimiz günlerde tercih kılavuzu yayınlanan YKS için heyecanlı bekleyiç başladı.

YKS sonuçları çok merak ediliyor. Gçetiğimiz günlerde tercih kılavuzu yayınlanan YKS için heyecanlı bekleyiç başladı. Sınava giren milyonlarca adayın gözü ise YKS sonuçlarına çevrildi. ÖSYM de YKS sonuçları için tarih verdi. Peki  2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta



YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek! Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek!


Milyonlarca adayın beklediği sınavın sonuçlarının açıklanmasına saatler kaldı. Çünkü ÖSYM, YKS sonuçlarının 28 Temmuz 2020'de açıklanacağını duyurdu. Ancak sınav sonuçlarının kaçta açıklanacağı henüz belli olmadı.



YKS tercihleri hangi tarih aralığında yapılacak? Baraj puanı kaç



2020 YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öte yandan bu yıl yaşanan pandemi süreci nedeniyle baraj puanlamasında düşüşe gidildi. Bu karara göre; baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi.



Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.