Show TV'nin Ay Yapım imzalı yeni dizisi Zemheri, 3. bölümüyle ekranlara geliyor.

Show TV'nin Ay Yapım imzalı yeni dizisi Zemheri, 3. bölümüyle ekranlara geliyor. Firuze ve Ayaz'ın giderek birbirine yakınlaştığı, Erkan'ın Firuze'den iyice etkilendiği yeni bölümde de uğruna babasını hiçe saydığı paraları sevgilisine yediren bir de üzerine dayak yiyen Faruk, eve geri döndü. Oğlunun ihanetini hazmedemeyen Aliye ise adeta kahroldu. Haliyle hem bu kadar fedakar hem de bu kadar sert anne Aliye her yerde aranmaya başladı. Diziyi izleyen herkes Zemheri Aliye kimdir? Gerçek adı ne? Zerrin Tekindor kaç yaşında? merak ediyor. Biz de sizler için bu detayları araştırdık bulduk.





ZEMHERİ ALİYE KİMDİR?

SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin TL Promosyon: Bankalara Başvuru Süreci Başladı! SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin TL Promosyon: Bankalara Başvuru Süreci Başladı!


Firuze dahil üç çocuk annesi olan Aliye, sevgisiz büyümüş bir kadındır. Kocası Yaşar’la tanışınca sefil yaşamından bir kaçış yolu bulduğunu düşünen Aliye için işler istediği gibi gitmeyecektir. Oğlu Faruk’u el üstünde tutan ve herkesten ayıran bu kadın, bir an olsun bile içinde bulundukları zorlu yaşam için kocasına söylenmekten vazgeçmez. Affedici yanı olmayan Aliye, Yaşar’ın aksine daha iyi hayat koşullarına ulaşmak için yalan söylemekten kaçınmaz. Firuze ile devamlı çatışan Aliye, kocasının başına gelen trajik olayı lehine kullanmak için elinden geleni yapacaktır. 





ZEMHERİ ZERRİN TEKİNDOR KİMDİR? 



1964 yılında Burhaniye’de doğan Zerrin Tekindor, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Bu tarihte Adana Devlet Tiyatrosuna Stajyer Sanatçı olarak gitmiş, 1987 yılında da Ankara Devlet Tiyatrosunda göreve başlamıştır. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda pek çok oyunda oynamıştır. 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olan Zerrin Tekindor, İstanbul’da da, Müfettiş, Dünyanın Ortasında Bir Yer ve Vahşet Tanrısı adlı oyunlarda rol almıştır.



2004 yılında Müfettiş adlı oyundaki Anna Andreyevna rolü ile, 2010 yılında Vahşet Tanrısı adlı oyundaki Annette Reille rolü ile ve 2014 yılında Kim Korkar Hain Kurttan adlı oyundaki Martha rolü ile 3. kez Afife Tiyatro Ödülüne layık görülmüştür. 2012 yılında Oyun Atölyesi prodüksiyonu olan Antonius ile Kleopatra adlı oyunda yer almıştır. Oyun, Globe to Globe festivali kapsamında Londra Shakespeare’s Globe tiyatrosunda sahnelenmiştir. Bir yanda tiyatro kariyerini sürdürürken, 1990-1994 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümü’ne özel öğrenci olarak devam eden sanatçı, Halil Akdeniz Atölyesi’nde öğrenim görmüştür. Bu bölüme eğitmen olarak davet edilen Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam Atölye’lerinde çalışmıştır. Çok sayıda yapıtı özel kolleksiyonlarda bulunan sanatçının, sergileri ve ödülleri bulunmaktadır.



Zerrin Tekindor'un eski eşi Çetin Tekindor ile evliliğinden Hira isimli bir oğulları bulunuyor. Şimdilerde, Atv ekranlarının yeni dizisi Şahin Tepesi’nde Tuna karakterine hayat veren Zerrin Tekindor, 1.68 metre boyunda, 55 kilo ve Aslan burcudur.



Zerrin Tekindor’un rol aldığı diziler ve filmler:



2018 – Şahin Tepesi (Tuna) (TV Dizisi)

2018 – Müslüm (Muhterem) (Sinema Filmi)

2016 – İstanbul Kırmızısı (Aylin) (Sinema Filmi)

2016 – İkimizin Yerine (Çiçek’in annesi) (Sinema Filmi)

2014 – Pek Yakında (Meral Sonel) (Sinema Filmi)

2014 – Kurt Seyit ve Şura (TV Dizisi)

2011 – 2012 – Kuzey Güney (Gülten Çayak) (TV Dizisi)

2010 – Yaprak Dökümü (Biletçi) 5. Sezon (TV Dizisi)

2008 – 2009 – Aşk-ı Memnu (Deniz) (Matmazel) (TV Dizisi)

2007 – Örümcek (Kısa Film)

2007 – Aşk Yeniden (Peruş) (TV Dizisi)

2004 – Mars Kapıdan Baktırır (Sedef) (TV Dizisi)

2003 2005 – Bir İstanbul Masalı (Deniz) (TV Dizisi)

2002 – Bir Tatlı Huzur (TV Dizisi)

1996 – Cafe Casablanca (TV Dizisi)