Yargıtay'ın yaptığı açıklama tüm çalışan kişileri ilgilendiriyor. Bir kurum veya kuruluşta çalışırken mesaiyi terk edip gitmek kovulma sayılacak.

SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda! SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda!
Yargıtay'ın yaptığı açıklama tüm çalışan kişileri ilgilendiriyor. Bir kurum veya kuruluşta çalışırken mesaiyi terk edip gitmek kovulma sayılacak. Mesaide bir duruma, kişiye sinirlenen ve bundan dolayı mesaiyi, iş yerini terk eden personel tazminatsız işten kovulacak. Mesaiyi terk eden çalışan herhangi bir ödeme talep edemeyecek.



Çalıştığı iş yerinde, uygulamalara kızıp mesaiyi terk eden işçi, tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi'nin mağdur olarak adlandırdığı işçiye kötü haber geldi. Yargıtay, iş yerinde olan uygulamara kızıp mesaiyi terk eden işçiye kötü haberi verdi. Yargıtay'ın İş Mahkemesi'nde verdiği karar ile 'kafasına göre öfkelenip iş yerini terk etmek tazminatsız kovulma sebebi sayılacaktır.'

Çalıştığı iş yerinde iş ile ilgili yapılan ve uygulanan uygulamara öfkelenen ve sinirle mesaiyi terk etti. İşveren ise devamsızlıkları tutanak altına alıp, tır şoförünü tazminatsız kovdu. İşverenin tazminatsız kovması üzerine tır şoförü İş Mahkemesi'ne başvurdu. Tır şoförü, alacakları sebebiyle sözleşmeyi kendisinin feshettiğini söyledi.

Çalıştığı süre zarfı boyunca neredeyse tüm dini bayramlarda ve milli bayramlarda aralıksız çalışmasına rağmen karşılığının ödenmediğini söyledi. Sefer primlerinin sigorta ödemelerine yansıtılmadığını belirtti. Ek olarak en son yaptığı 8 seferinde haksız yere priminden kesildiğini ve borç tahakkuk ettirilme şartıyla prim ödemelerinden kesinti yapıldığını dile getirdi.

Tüm bu olanlardan sonra o iş yerinde çalışmasının mümkün olmadığını ve işten çıkış yaptığını dile getirdi. İşçi, işvereninden hakkı olan 4 bin lira kıdem tazminatını talep etti. Davalı iş veren ise davacı işçinin istifa etmediğini, devamsızlıktan dolayı kovulduğunu öne sürdü.



Kafasına göre mesaiyi terk eden işçiye, 9. Hukuk dairesi, tüm çalışanlara örnek olacak şekilde davacı işçi hakkında şok bir karar verdi; "Tarafların açıklamaları ve dosyadaki bilgi ve belgelerden davacı işçinin hiçbir açıklama yapmadan iş yerini terk ettiği eylemli fesih yöntemiyle işi sona erdirdiği görülmektedir. Dairemiz uygulamasına göre işi terk esnasında sözlü veya yazılı olarak belirtilmeyen terk sebebinin makul süre içerisinde açılan dava dilekçesinde açıklanması mümkün ise de yine dairemiz uygulamasına göre fesihten çok sonra açılan davada yapılan izah başlangıçta haklı sebebe dayandırılmayan feshe sonradan haklılık kazandırma çabası olarak değerlendirilmektedir. Somut olay bakımından davacı işçi yazılı ve sözlü hiçbir açıklama yapmadan işi terk etmiş, terk sebebini 6 yıl sonraki dava dilekçesiyle açıklama yoluna gitmiş, bir anlamda başlangıçta haklı sebebe dayandırmadığı feshine sonradan haklılık kazandırmaya çalışmıştır. Feshe ilişkin oluşa göre şartları bulunmayan kıdem tazminatı talebinin reddi yerine kabulü hatalıdır. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir." diyerek kafasına göre mesaiyi terk eden işçinin tazminatsız kovulmasının doğru olduğunu kabul etti. Ve mesaiyi sinirlenip veya başka bir sebeple terk etmenin sonunun tazminat ödemesi almadan kovulmak olduğunu açıkladı.