Yeni tip koronavirüs salgınında, bakanlığın, vaka ve ölüm sayıları düşen şehirlerde gevşeme sinyali vermesinin ardından gözler o şehirlere çevrildi. Koronavirüsle mücadele kapsamında, Kasım ayından bu yana sokağa çıkma saatleri kısıtlanmış ve birçok önle

Yeni tip koronavirüs salgınında, bakanlığın, vaka ve ölüm sayıları düşen şehirlerde gevşeme sinyali vermesinin ardından gözler o şehirlere çevrildi.

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Koronavirüsle mücadele kapsamında, Kasım ayından bu yana sokağa çıkma saatleri kısıtlanmış ve birçok önlem alınmıştı. Buna ek olarak bir ay önce Türkiye’de CoronaVac aşılama çalışması da başladı. Ancak birçok esnafın, kısıtlamara tepki göstermesinin ardından bakanlık yetkilileri, önlemlerin gevşetilmesi için il bazlı karar alınacağını belirtti. Bu kapsamda her şehir, pandemideki karnesine göre orta, düşük ve yüksek riskli kategorilerinde değerlendirilecek ve ona göre karar verilecek.



Hangi şehirler düşük riskli?



Gelen bilgilere göre, vaka sayısı 100 binde 10’un altındaki şehirler düşük riskli olarak adlandırılacak. 11-35 arası şehirler orta riskli, 100’ün üzerindeki şehirler ise yüksek riskli kategorisinde değerlendirilecek. Vaka sayıların göre şehirlerin risk durumu haritada farklı renklerle gösterilecek.



Düşük riskli 4 şehir var


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin vaka sayıları ele alındığında, düşük riskli kategorisinde sadece 4 şehrin bulunduğunu bildirdi. Bu iller Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman oldu. Koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi konusunda bu iller ön planda olacak ve bu şehirlerde örgün eğitime geçilmesi söz konusu.