Hakimler ve Savcılar Kurulu önceki günlerde yayınladığı

Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları
Hakimler ve Savcılar Kurulu önceki günlerde yayınladığı ilan ile toplamda 25 sözleşmeli statüde görevlendirme üzere büro personeli alımı yapacağını duyurdu. Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK ) adayların başvuru şartlarını taşıyor olması halinde 14 Haziran 2019 tarihine kadar işlemlerini belirtilen şekilde gerçekleştirmesi gerektiğini bildirmiştir.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başvuru Şartları Nedir?

Hakimler ve Savcılar Kurulu personel alımı ilanına başvuru sağlamak isteyen adayların 35 yaşını bitirmemiş olması gerektiğini açıklamıştır. Ayrıca Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, üniversitelerin veya yüksekokulların bilgisayar bölümünü bitirmiş olmak, adalet önlisans programı veya adalet meslek lisesi ya da diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya ticaret bölümlerinde mezun olma şartı aranmaktadır.

Bu şartların yanı sıra Milli eğitim bakanlığı ( meb ) tarafından veya bazı kurumların yaptığı kurslar sonucunda alınmış bilgisayar sertifikasına sahip olmak adaylardan istenmektedir. Hakimler ve Savcılar Kurulu personel alımı ilanına başvuru sağlayacak adayların kamu haklarından mahrum olmaması ve yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu olarak geçmek gerekmektedir. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ( ÖSYM ) tarafından 2018 yılında yapılmış sınava girmek ve KPSSP3, KPSS P93 VE KPSS P94 türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuru için istenen evraklar nedir?

Hakimler ve Savcılar Kurulu resmi sitesi olan www.hsk.gov.te adresinde yer alan iş talep formu, aranan şartlar arasında belirtilmiş bölümlerden mezun olduğuna dair belge, kamu personeli seçme sınavı KPSS 2018 sınav sonuç belgesi istenen evraklar arasında yer almaktadır.

HSK ilan detayları için tıklayın