Muhtar maaşı ne kadar? 2021 muhtar maaşları ne kadar olacak? ilan365. net olarak merakla beklenen Muhtar maaşı sorgulama ve öğrenme işlemleri.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Büyük Personel Alımı: 5.500 Yeni Kadro Açılıyor Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Büyük Personel Alımı: 5.500 Yeni Kadro Açılıyor

Muhtar maaşı ne kadar? 2021 muhtar maaşları ne kadar olacak? ilan365.net olarak merakla beklenen Muhtar maaşı sorgulama ve öğrenme işlemleri. Muhtarların ne kadar maaş aldıkları merak konusu... İlan365 olarak sizlere muhtarların ne kadar maaş aldıkları gibi bilgileri aktarıyoruz.



Muhtarlık seçiminin yanı sıra ihtiyar heyeti seçimi de yapıldı. 2019 senesinin ilk yarısından itibaren geçerli olmak üzere, muhtarlara verilecek aylık net ücret 2,026,77 TL olarak belirlendi. Ayrıca son yapılan düzenlemeler ile birlikte muhtarların sigorta primleri de devlet tarafından yatırılmaktadır. Bunların yanı sıra köy ve mahalle muhtarlarından, emekli aylığı (emekli sandığı, ssk, bağkur) almakta olanların emekli aylıkları kesilmez.



2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası Kanununun 1 maddesi uyarınca muhtar maaşları şu şekilde hesaplanmaktadır: 14.750 gösterge rakamı, memur aylık katsayısı ile çarpılmaktadır. Bulunan miktardan sadece damga vergisi kesilmektedir. Diğer taraftan, 690 sayılı KHK uyarınca, muhtarların SGK primlerini de Devlet ödemektedir.



Not: Muhtarlık maaş bilgileri internet üzerinden derlenerek sunulmuş olup değişiklik gösterebilmesinin yanı sıra yanlış olabilme olasılığı vardır.