Ağustos 2019'da hüketin verdiği zam tekliflini hakem kurulu aynen onaylayarak memur emeklisi ve memurların 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için ise 3+3 zam alması için karar verildiğini açıkladı. En düşük memur maaşına yaklaşık olarak 132 TL zam yapı

Ağustos 2019'da hüketin verdiği zam tekliflini hakem kurulu aynen onaylayarak memur emeklisi ve memurların 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için ise 3+3 zam alması için karar verildiğini açıkladı. En düşük memur maaşına yaklaşık olarak 132 TL zam yapılacak ve en düşük memur maaşı 3 bin 823 lira olacak bilgisi verildi. Bu oranlar 2020 yılında geçerli olacağı açıklandı. Peki zam oranlarının değişmesi ile birlikte polis memuru 2020 yılında ne kadar maaş alacak? 2020 polis maaşları hesaplama robotu ile kendinize uygun olan seçenekleri işaretleyerek polis maaşlarını hesaplayabilirsiniz.



2020 polis maaşı nasıl, nereden hesaplanır?



2020 yılında polisler ne kadar maaş alacak bilgisini merak edenler memurlar.net adresi üzerinden yayınlanmış maaş robotu üzerinden 2020 polis maaşlarını hesaplayabilirler. 2020 yılı polis maaşı hesaplama robotuna buradan ulaşarak gerekli alanları kendinize göre doldurmanız gerekmektedir. Maaş hesaplaması yapmak isteyenler öncelikle ünvan kısmından polis memuru seçeneğini seçmeli daha sonrasında robotta yer alan gelişmiş seçenekler butonuna basarak 2020 ocak ayını seçerek " hesapla " butonuna basmaları halinde 2020 yılı polis maaşlarına ulaşabileceklerdir.



Polis maaşları 2020 yılında görev yılı, hizmet süresi, çocuklu olup olmaması, sendika üyesi olup olmamasına, görevden uzaklaştırma durumuna, yıl içerisinde alınan terfi ve görev yapılan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca memurluğa başlama tarihinin değişmesi ile birlikte yine 2020 polis maaşları da farklılık göstermektedir. Bunun için en net sonuca ulaşmak için 2020 polis memuru maaşları robotunu kullanarak bilgileri doğru girmeniz ve 2020 yılını seçmeniz durumunda maaş bilgisi doğru olarak hesaplanacaktır. Maaş hesaplaması yapıldığında kesintiler gibi bilgiler de verilecektir.





2020 yılında enflasyon oranlarının maaşlara yapılan zam oranları geçmesi halinde robotta yer alan bilgilerin güncelleneceği bildirilmiştir.



POLİSİN GÖREVLERİ NEDİR?



Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren emniyet genel müdürlüğünde görevli olan polisler devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, ülkenin genel güvenliği için tedbir almak ve asayişi sağlamak ile görevlidir. Polis memurları istihbarat bilgisi toplamak ve bu topladığı bilgileri yetkili birimlere aktarmak ile sorumlu olduğu bildirilmiştir. Ayrıca devletin diğer güvenlik güçleri ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdürür.



POLİS OLMA ŞARTLARI NEDİR?



Polis olabilmek için Polis akademisi başkanlığı resmi sitesinde yayınlanmış olan polis alımı şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar ise; Türkiye vatandaşı olmak, boy ve kilo şartlarını taşımak, ilanda belirtilen yaş şartını taşıyor olmanın yanı sıra kamu haklarından mahrum bulunmamak ve herhangi bir siyasi partiye üye olunmaması gibi genel şartlar aranmaktadır. 

İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor! İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor!


İLAN365