Bekçi adaylarının merakla beklediği 8 bin bekçi alımı 2 gün sonra yani Çarşamba günü yayınlanacak ve bu alımın ardından bir kaç gün sonra ise 15 bin polis alımı için ilana çıkılacağını bilgisi verildi. Geçtiğimiz günlerde 8 bin bekçi alımı yapılacağını

Bekçi adaylarının merakla beklediği 8 bin bekçi alımı 2 gün sonra yani Çarşamba günü yayınlanacak ve bu alımın ardından bir kaç gün sonra ise 15 bin polis alımı için ilana çıkılacağını bilgisi verildi.

Geçtiğimiz günlerde 8 bin bekçi alımı yapılacağını aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni verdiği bilgiler doğrultusunda bekçi alımının hangi gün yapılacağını bildirdi.

Vatandaşların güvenini sağlamayı hedeflediklerini belirten Süleyman Soylu, toplamda 20 bin bekçi alımı yapıldığını ve Çarşamba günü de yayınlanacak ilan ile 8 bin bekçi ile toplamda 28 bin bekçi alımı yapıldığını açıkladı.

İstanbul ili için çok sayıda bekçi kadrosu verildiğini ve 8 bin bekçi kadrosundan İstanbul için bin bekçi verileceğini de sözlerine ekledi. Bu yeni alınacak bekçiler ile birlikte İstanbul iline 5 bin bekçi sayısına ulaştığını belirtti.

BEKÇİ ALIMININ YANI SIRA POLİS ALIMI YAPILACAK

8 bin bekçi alımı ve önceki alımlara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kaç gün sonra da 15 bin polis alımı ilanının yayınlanacağını bildirdi.

Kaynak: miting konuşması