Adayların sabırsızlıkla beklediği 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımında eğitim seviyesi geçtiğimiz günlerde belli oldu. Emniyet genel müdürlüğü resmi internet adresinde yapılan duyuru ile ortaya çıkan eğitim seviyesi en az lise mezunu ve dengi okul mez

Adayların sabırsızlıkla beklediği 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımında eğitim seviyesi geçtiğimiz günlerde belli oldu. Emniyet genel müdürlüğü resmi internet adresinde yapılan duyuru ile ortaya çıkan eğitim seviyesi en az lise mezunu ve dengi okul mezunu adaylar arasından yapılacağı bildirildi.

HANGİ BÖLGELERE ALIM YAPILACAK?

8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı hangi illere yapılacağı da Emniyet genel müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile ortaya çıkmış oldu. Yapılan duyuru neticesinde çarşı ve mahalle bekçisi 81 il valiliğinde istihdam edileceği bilgisi verildi.

ÖNCEKİ ALIMLARDA BOY ŞARTI!

Daha önce yapılan çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında boy şartı olarak 167 cm olarak belirtilmiş olup bu şart en az yani minimum olarak belirtilmiştir.

BEKÇİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI VAR MI?

Yine önceki alımlardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki çarşı ve mahalle bekçisi alımında askerlik ile ilgisinin olmaması istenmektedir.

İKAMET ŞARTI ARANIYOR MU?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 8 bin bekçi alımı için müjde geldi. Bu verilen müjdenin ardından adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de yeni ilan ilan ikamet şartı aranacak mı sorusu oldu. Bu sorunun cevabını tahmin yürüterek sizlerle paylaşacağız.


Emniyet genel müdürlüğünün 2016 yılında gerçekleştirdiği bekçi alımında ikamet şartı aranmıyordu ancak bir sonraki yıl yapılan yani 2017’de gerçekleştirilen bekçi alımında müracaat gerçekleştirdiği il sınırları içerisinde en az bir sene ikamet ediyor olma şartı getirildi.

2018 yılında yapılan bekçi alımında ise başvuru gerçekleştirdiği il sınırları içerisinde en az bir sene ikamet ediyor olma şartı bulunuyordu. 2019 yılında yapılacak bekçi alımı için ne tür bir şart getirileceği bilinmiyor fakat son iki yılın alımlarına bakıldığı zaman en az 1 yıl ikamet şartı getirilmiş yani ilk alımda yapılan ikamet şartı bulunmamasını diğer alımlar için düzeltmişler. Yeni alımlarında yine ikamet şartı arayacaklarını tahmin edebilirsiniz.


Haberdar olmak için mobil uygulamayı indirin tıklayın