EYT sonrası 3600 Ek Gösterge bekleyenlere çok kötü haber. Kamuda görev yapmış polis memurları ve kamu çalışanların merakla beklediği 3600 EK Gösterge EYT gibi yalan olmak üzere.

EYT sonrası 3600 Ek Gösterge bekleyenlere çok kötü haber. Kamuda görev yapmış polis memurları ve kamu çalışanların merakla beklediği 3600 EK Gösterge EYT gibi yalan olmak üzere. Seçim vaadi olan 3600 neden çıkmıyor? 3600 son durum sizler için araştırdık.



Uzun zamandır vaadedilen ve seçimde kesinleşen 3600 ek gösterge düzenlemesi emekli olan kamu görevlilerin maaşını artış sağlayacağı yönündeydi. Ancak SGK'dan bu kişileri aylık bağlama süreci için kötü haber geldi. 3600 Ek Gösterge bekleyenlere kötü haber geldi.



Eylem Planında yer almıyor!



"Bazı unvanlarda bulunan kamu görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı kapsamında kamuoyuna duyurulmuş olup, söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde daha önce bu unvanlardan emekliye ayrılanların da aylıklarında güncelleme yapılacağından, aylık bağlama süreleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilecektir.



Diğer taraftan, gerek Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru kararları ve Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye kararları, gerekse toplumdan gelen talepler kapsamında kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi vb. haklarına ilişkin yasal düzenleme yapılması halinde de iş yükünün artması nedeniyle aylık bağlama süreleri olumsuz yönde etkilenebilecektir."

PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor! PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor!


3600 ne zaman çıkacak?



3600 EK göster için artık çıkacak demek pek doğru değil. Şu an hükümet gündeminde EYT'den 3600'den vazgeçilmiş durumda. İlk olarak KYK Borçluların borçlarının faizleri silinecek. Ancak 3600 ve EYT için 2023 öncesi bir adım atılması beklenmiyor.



3600'e kesin gözüyle bakanlar bu gelişmeler sonrası söylecek söz doğuyor. Tepkiler nasıl ve nereden gelecek bekleyip göreceğiz.