Nasıl bekçi olunur Nasıl bekçi olabilirim sorusu bekçi alım ilanlarının ve Bekçilik başvurularının yayınlanması akabinde merak edildi. Ülkemizde milyonlarca kişi gerek işi olsun gerekse de işsiz olsun bekçi olma hayai ile yaşamakta ve bu sebepledir ki be

Bakanlık Bünyesinde Çalışacak Personel Aranıyor! Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacağı Açıklandı! Bakanlık Bünyesinde Çalışacak Personel Aranıyor! Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacağı Açıklandı!
Nasıl bekçi olunur Nasıl bekçi olabilirim sorusu bekçi alım ilanlarının ve Bekçilik başvurularının yayınlanması akabinde merak edildi. Ülkemizde milyonlarca kişi gerek işi olsun gerekse de işsiz olsun bekçi olma hayai ile yaşamakta ve bu sebepledir ki bekçi nasıl olunur sorusunun yanıtını aramakta. Nasıl bekçi olunur sorusunun yanıtını sizler için arştırdık. Bekçi deyince Kemal Sunal'ın filmi zamanlarından bu yana bekçilik sokaklarda gezip dolaşan ve güvenliği sğlayan personel göz önüne gelmekte ve milyonlarca genç de bunun hayali ile tutuşmakta. Bizler de sizin için nasıl bekçi olur sorusunun yanıtını ve diğer yandan da bekçilik alımı 2021 ile alakalı tüm detayları araştırdık.

Bekçilik son yıllarda çok revaçta bir meslek olup eskiden sokaklarda gezip dolaşan personeller çok dikkat çekmekteyd.i Ayrıca son gelen müsaadelerle beraber polis ile eşit yetkilere getirilmiştir. Çarşı ve mahalle bekçisi genel zabıtaya yardımcı olan silahlı bir kuruluştur. Zabıta ile eşit olarak çıkartılmasının ardından pek çok yenilik getirilmiştir. Bunlardan birkaçı yetki ve zor kullanmadır. Çarşı ve mahalle bekçileri artık kimlik sorgulama, zor kullanma, alıkoyma ve silah taşıma yetkilerine sahiptirler. İlçedeki en büyük amirlerdir.

Bekçi alım başvuruları nasıl yapılır

bekçi alım sürecinin başlamasının beklendiği şu günlerde bekçi alım için başvurular http://ais.pa.edu.tr/ web adresinden yapılmakta. Başvurular açıklandıktan sonra adaylara herhangi bir bildirim gönderilemeyecek sdece yukarıda verdiğimiz linkten takip süreci devam edecek. İl Emniyet Genel Müdürlüğü genellikle başvuruları 15 gün sonra açıklar. Bünyesine alacağı bekçi sayısının iki katını mülakata çağırır. Sınav ve mülakatlardan başarılı olan adayla ise eğitim sürecine alınır.

BEKÇİ EĞİTİMLERİ NASIL YAPILIR?


Bekçi eğitimleri 4 ay kadar sürECEĞİ geçtiğimiz yıllarda belirlenmişti. 2021 bekçi maaşlarının 4.500 tl civarında olduğı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı.  Çok revaçta olan olan bekçiler, polislerle neredeyse eşit haklara sahipken ceza kesme, silah kullanma gibi haklara sahiptirler. Türkiye’de Polise olan inanç ve güven kadar bekçiliğe karşıda aynı şekilde bir güven ve istek olması gerekir.

BEKÇİ MAAŞLARI 2021


İlkokul mezunu olan Bekçi: 4, 302,80 TL maaş alır.

Lise mezunu olan Bekçi: 4352 TL ile 4,455,14 TL arasında maaş alır.

Ön lisans mezunu olan Bekçi: 4357,50 ile 4.400 TL arasında maaş alır.

Lisans mezunu ve bekar olan bekçi: 4, 404 TL ile 4,657,00 TL arasında maaş alır.

Eş için ödenen aile yardımı ödeneği geçen yıl 251 TL iken, 2019 yılı Ocak ayında 278 TL olacak.

Çocuk için ödenen aile yardımı ödeneği ise geçen yıl 29,4 TL olan olan miktar, bu yıl 32,6 TL oldu.

EGM’den yapılan açıklamaya göre, göreve yeni başlayan bekar lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisinin maaşı 4.527 TL, lisans mezununun maaşı ise 4.534 TL'dir.

Yazılı Sınavı Nasıl Olur?

Bekçilik yazılı sınavında çoktan seçmeli test şeklinde sınava giriyoruz. Beş şıklı 100 adet soru ile karşı karşıyayız. Her bir soru bir puan olacak şekilde ayarlanmış. Yanlış yapmanız doğruları götürmeyecek. Yazılı sınavda yüz puan üzerinden elli puan alan herkes geçerli sayılacak. Yazılı sınavın konuları ise “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” olarak belirlenmiştir.

TBMM ‘de bekçilik kanun teklifi görüşmelerinin devam etmesinin ardından vatandaşlarımız tarafından merak edilen sorular Mahmut Tanal İçişleri Komisyonunun cevaplandırması üzerine mezuniyet sorunu gündemimizde bulundurdu. Bekçi alımları için günümüzde vatandaşlarımız merak içerisinde yapılacak ilanların yayımlanmasını bekliyor. Ayrıca pek çok vatandaşımız bekçi alım şartlarının neler olduğunu araştırarak gündemimizde ki yerini alıyor. 2019 tarihinde 8 bin 242 bekçi alımı yapılmasının ardından 2021 tarihi itibari ile bu sayının 30 bine çıkarılacağı açıklanmıştır. Henüz net bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Ancak kısa süre içerisinde ilanların yayımlanması bekleniyor. İşte Detaylar…

EN AZ LİSE MEZUNU ALIM YAPILACAĞI BİLDİRİLDİ!

Bugün yapılan açıklamalar doğrultusunda bekçi alımı ile ilgili en az lise mezunlarından yapılacağı bildirildi. Günümüzde ilkokul ve ortaokul mezunu olan vatandaşlarımız için bekçi alımı yapılmayacağı açıklandı. En az 2 bin alım yapılmasının beklenmesinin ardından vatandaşlarımız tarafından merak içerisinde araştırılmaya devam ediyor.

AK Partili Mehmet Muş yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda Türkiye genelinde 28 bin bekçinin görev aldığını bildirildi. Sayının 30 bin civarında olacağını bildirmesinin ardından yeni kadro ihdası olması durumunda 2 binden fazla alımların yapılacağı açıklanmıştır. Böylelikle vatandaşlarımız alım yapılacağı günün tarih açıklamasını beklemeye başladı. Ayrıca vatandaşlarımız tarafından 2021 bekçi alım şartları da merak içerisinde araştırılıyor. İşte detaylar…

2021 BEKÇİ ALIM ŞARTLARI!

Bekçi alımları için henüz 2021 yılı doğrultusunda herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Bekçi alımı ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılması kapsamında haber adresimizden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz. Ayrıca bekçi alım şartları da şu MADDE 8 adaylar da belirlenmiştir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

a) T.C. kimlik numarasını,

b) Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığı bilgisini,

c) 5 inci maddede belirtilen nitelikleri taşıdığı beyanını,

ç) Mezuniyet bilgisini,

d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini,

e) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme bilgisini,

f) Emniyet teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlardan şehit ve vazife malulü bilgisini, içeren ve biyometrik fotoğrafın yer aldığı yazılı veya Kurumca kabul edilen elektronik ortamda düzenlenen sınav başvuru formu ile başvuru yaparlar.

(2) Emniyet teşkilatı dışında şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar ise, ilgili kurum ya da valilik onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna ekler. Elektronik ortamda başvuru yapılmış ise bu adaylar müracaat kabul tarihleri içinde elden veya posta yoluyla Müracaat Kabul Komisyonuna belgenin aslını teslim eder. Adaylar tarafından verilen bilgilerin doğrulamasının yapılamaması veya ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibinden ayrıca belge talep edilebilir.

(3) Aranılan nitelikleri taşıyan adaylar Bakanlıkça belirlenen müracaat kabul komisyonlarına şahsen başvururlar.

(4) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.