ÖSYM, 2019/5 tercih kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuz ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü Önlisans'tan 24, Lisans'tan da 76 personel alacak.

ÖSYM, 2019/5 tercih kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuz ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü Önlisans'tan 24, Lisans'tan da 76 personel alacak. KPSS-2019/5 Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS-2019/5 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.



Adaylar tercihlerini, 07-13 Kasım 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 13 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2019/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

İş bankası banka hesabı olanlar için yeni duyuru! Nakit ihtiyacınıza anında çözüm gelecek! Hemen onaylanan ihtiyaç kredi İş bankası banka hesabı olanlar için yeni duyuru! Nakit ihtiyacınıza anında çözüm gelecek! Hemen onaylanan ihtiyaç kredi


ÖSYM BAŞKANLIĞI TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KPSS 2019/5 TERCİH KILAVUZU



Genel Bilgiler



TABLO-1 Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Ön Lisans Mezunları İçin)



TABLO-2 Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Lisans Mezunları İçin)



ÖSYM HAKKINDA BİLGİ



ÖSYM, Türkiye'de ve dünyada yıllık ortalama 10 milyon sınavı ulusal ölçekte yapan ve geçerli, güvenilir ve adil değerlendirme, seçme ve yerleştirme olma misyonuyla görevini sürdüren tek sınav merkezidir.



Kurumun temel felsefesi; Hızla değişmek üzere kendini yenilemek ve uyarlamak, tüm çalışmalarını bilimsel yöntemlere göre planlamak, geçerli, güvenilir ve adil bir ölçme ve değerlendirme sistemi oluşturmak. Herkese her yerde yaygın olmak, engelli adaylara, sağlık problemlerine ve illerinde özel koşullara hizmet etmek, sınav süreçlerinde yenilikçi olmak, hesap verebilir olmak ve toplumda varlığın temel ilkeleri olarak güvenilirliğini korumak, ÖSYM, birlikte Tüm anlayışı ile ekip anlayışı ile çalışmaya devam ediyor.



TARİH



Üniversiteler 1960'lara kadar sınavsız lise mezunlarının sadece bir bölümünü kabul etti. Kotalarını aşan bir taleple karşı karşıya kalan fakülteler genellikle seçimi aşağıdaki yollardan biriyle gerçekleştirdi.



• Başvuru sırasına göre ihtiyaç duyulan sayıda adayı kabul etmek.

• Fakültede verilen eğitimin kalitesini dikkate alarak, lise fen veya edebiyat dallarının mezunlarını kabul etmek,

• Başvuranları lise mezuniyet derecelerine göre sıralamak ve öğrencileri bu sıraya göre almak.

Lise mezunlarının artması ve lise mezunlarına yüksek öğrenime başvuru hakkı verilmesi ile yukarıda belirtilen öğrenci seçim yöntemleri ihtiyacı karşılayamaz; fakülteler, giriş sınavlarını kendi amaçları için düzenlemeye başlamıştır. Öğrencilerin sınavlara katılmak için şehirden şehre şehirden koşmaları gerekiyordu; Aynı gün ve saatlerle aynı zamana denk gelebilecek sınavlardan birine girememek adaylar ve ebeveynleri arasında önemli şikayetlere yol açmıştır. 1960'lardan itibaren, bazı üniversiteler ilk önce kendileri için giriş sınavları düzenlediler; Bundan sonra, bazı üniversiteler birlikte hareket etmeye başladı.



Aday sayısındaki artış, sınavlarda çok sorulu ve objektif testlerin hazırlanmasını ve uygulama, puanlama, seçme ve yerleştirme ve sonuçların raporlanması gibi uygulamalarda bilişim yöntem ve araçlarının kullanılmasını gerektirmiştir. 1974 yılında Üniversiteler Arası Yönetim Kurulu üniversiteye giriş sınavlarının tek bir merkezden yapılması gerektiğine karar vermiş ve 19 Kasım 1974'te Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM) kurulmuştur. Üniversiteler için öğrenci seçme ve yerleştirme işlemleri bu merkez tarafından 1981 yılına kadar yapılmıştır.



1981 yılında, Merkez, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adı altında Yükseköğretim Kurulunun bir yan kuruluşuna dönüştürülmüş ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 ve 45'inci maddeleri ile 3 Mart 2011 tarihli ve 6114 sayılı Kurum, idari ve mali özerkliği ve özel bir bütçesi bulunan ve “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi” olarak adlandırılan bir kamu kurumuna dönüştürüldü.



Dünyada orta öğretimden yüksek öğretime geçiş ile ilgili farklı uygulamalar vardır. Ülkemizde, tarihsel süreçte üniversite giriş sistemindeki değişimlerle sistem geliştirilmiş ve 2017 yılında üniversite giriş sistemi tamamlanmıştır.



Cumhurbaşkanlığı Yukarıda da belirtildiği gibi, kurumdaki üniversitelere öğrenci seçme görevini yerine getirirken, tarihsel gelişme ve 1981'den beri her yıl yeni sınav ekleyerek Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre yaklaşık 50 test gerçekleştiren bir kuruma dönüştürülmüştür. Bu sınavlardan bazıları aşağıda verilmiştir.