İş arayan üniversite mezunlarına güzel bir haber geldi. Üniversite mezunu olan vatandaşları sevindirecek bir iş ilanı haberi duyuruldu.

Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı
İş arayan üniversite mezunlarına güzel bir haber geldi. Üniversite mezunu olan vatandaşları sevindirecek bir iş ilanı haberi duyuruldu. Üniversite mezunu olma şartıyla 8 bin polis memuru alımı yapılacak. Peki, polis memuru olmak için neler yapılması ? Polis maaşları ne kadar ?



Polis akademisine toplam 8 bin kişi alınacak. Polis memuru olmak için başvurular başladı. 6400 lisans mezunu kişi alınırken 1600 tane de ön lisans mezunu polis memuru alımı yapılacaktır. 6400 lisans mezununun 5 bin 44o tane erkek ve 960 tane de kadın polis memuru alımı yapılacaktır. Geriye kalan 1600 kişilik ön lisans kontenjanı için 1360 tane erkek 240 tane kadın polis memuru alımı yapılacaktır. Polis memuru alımları sınav ile yapılacaktır. Ancak polis memuru olmak için yapılacak olan sınavın ne zaman olacağı henüz bilinmiyor. Polis memuru sınavları ve diğer detaylar için "www.pa.edu.tr" adresine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.



Polis memuru maaşları ne kadar ?

Polis memurlarının 2020 güncel maaşı polis memurundan polis memuruna değişiklik gösterse de ortalama 6 bin TL'dir.