Önceki günlerde gelen bilgiler doğrultusunda Ptt bünyesine yapılacak personel alımları hakkında bilgiler verildi. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yani 2023 yılına kadar 57 bin personel alımının yapılacağını belirtildi.

KPSS Şartı Var: Bakanlıktan 1071 Sözleşmeli Personel Alımı! KPSS Şartı Var: Bakanlıktan 1071 Sözleşmeli Personel Alımı!
Önceki günlerde gelen bilgiler doğrultusunda Ptt bünyesine yapılacak personel alımları hakkında bilgiler verildi. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yani 2023 yılına kadar 57 bin personel alımının yapılacağını belirtildi. Bu sayıya oranla ptt şubelerinde de artışların sağlanacağı bildirildi.

Türkiye'de 42 bin 267 personeli bulunan ve ülkemizin dört bir tarafında hizmet sunduğu belirtilen Ptt'nin, 100 bin çalışana ulaşması ve şube sayısının da 15 bine çıkartılması hedeflendiği açıklandı. 2023 hedefler arasında iki önemli gelişmenin bulunduğu kurumun ne zaman alım ilanlarına çıkacağı da bilinmiyor.

Alıma ilişkin bilgiler verilmedi!

Şuanda ptt personel alımı yapılacağı bilgisi yer almamakta olup, sadece geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar neticesinde 4 yıl içerisinde yapılacak alım sayısı belirtilmiştir.

154 yedek adaydan alım yapılacak!

Ptt geçtiğimiz günlerde resmi sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile 154 yedek aday arasından personel alımı yapılacağını belirtti. Adaylar 21 haziran 2019 tarihinde resmi adres olan http://gazisem.gazi.edu.tr sitesi üzerinden yapılacak duyuruları ve cep telefonlarına gönderilecek mesajdan bilgilendirme yapılacağı açıklandı. Ptt 154 adaydan psikometrik inceleme testi yapacağını açıkladı.

Ptt alımı yok, Pttcell alımı var!

Bursa ve İstanbul bölgelerinden aktif satış temsilcisi kadrosu için alım yapılacağı açıklandı. Pttcell Bursa ve İstanbul bölgelerde faaliyetlerine devam edebilmek için aktif satış temsilcisi kadrosu için personel alımı sağlayacaktır. Belirtilen kadro için kaç personel alınacağı bildirilmemiştir.

İstanbul ili içi verilen detaylar ise şöyledir; prim, agi ve yemek olanakları olduğu belirtilmesinin yanı sıra aktif satış tecrübesi olan adaylar aranmaktadır diye belirtilmiştir. Bursa ili için verilen detaylar ise; Bursa ilinde yer alan ptt merkezlerinde pttcell hat satışı işlemleri yapacak ve tercih sebebi olarak satış tecrübesi olan adaylar aranmaktadır bilgisi aktarılmıştır.

Türk telekom tecrübeli personel alımı yapacak!

Türk telekom verdiği ilan ile tecrübeli personel alımı yapacak. Adaylardan istenen şartlar ise şöyledir; 20 ile 35 yaş arasında olmak, esnek çalışma saatlerine uyum sağlamak, önlisans ile lisans mezunu olmak, bilgisayar ve ya elektrik elektronik mezunu adaylar, tercih sebebi olarak telekomünikasyon alanında deneyime sahip olmak, iş takibi yapabilen, ofis programlarını kullanabilen, askerlik görevini tamamlamış ya da en az 2 sene tecilli olan adaylar yararlanabilecektir.

Türk telekom personel alımı için sayı belirtmemiş olup, Ankara ilinden alım gerçekleştirecektir. Ayrıca alım yapılacak kadro ise Veri Merkezi Teknik Destek Elemanı olarak belirtilmiştir. Türk telekom bünyesinde Veri Merkezi Teknik Destek Elemanı kadrosunda yer almak isteyen adaylar ilgili kariyer adresinden iş başvurularını yapabilirler.

2023'e kadar şube sayısı artacak!

2023 hedeflerini belirten Ptt, önümüzdeki 4 yıl içerisinde ptt şube sayısını 15 bine ulaştırmayı hedeflediğini belirtti. Şube sayısının artması neticesinde personel istihdamında da artışların olacağı ve 47 bin sayısı 100 bine çıkacağı belirtildi.