Geçtiğimiz günlerde Posta ve telgraf teşkilatı PTT personel alımı için sözleşmeli yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptığını resmi olarak adaylar ile paylaştı. Bu kapsamda Ptt sözleşmeli personel alımı için genel ve özel şartlarda kesinleşmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde Posta ve telgraf teşkilatı PTT personel alımı için sözleşmeli yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptığını resmi olarak adaylar ile paylaştı. Bu kapsamda Ptt sözleşmeli personel alımı için genel ve özel şartlarda kesinleşmiş oldu. Peki Ptt sözleşmeli personel alımında öne çıkan detaylar nedir?



Ptt personel alımı genel şartlar nedir?



Posta ve telgraf teşkilatı PTT sözleşmeli personel alımında adayların Türkiye vatandaşı olması, kamu haklarını kullanıyor olmak, adayların herhangi bir kurumdan emekli aylığı almıyor olması, herhangi bir suçtan dolayı ceza almamış olması, adaylar daha önce herhangi bir kurumda görev almış ise bu kurumdan disiplin suçu ve bu gibi nedenlerden dolayı işten çıkartılmamış olması ptt'nin genel şartları arasında yer alıyor.



Sözleşmeli personel alımı yönetmeliğinde yer alan maddeler nedir?



Amaç ve kapsam, Dayanak, Tanımlar, İnsan kaynakları politikasının belirlenmesi, İnsan kaynakları politikasının temel ilkeleri, İşgücü ihtiyacının tespiti ve planlanması, İşgücü tespiti, İstihdam, İşe alınmada aranacak genel şartlar, İşe alınmada aranacak özel şartlar, duyuru, İş başvurusu ve başvuruların değerlendirilmesi, sınav kurulu, sınav kurulunun görevleri, sınav komisyonu ve görevleri, giriş sınavları, istenecek belgeler ve atama gibi bir çok madde belirtilmiştir.



Ptt personel alımında KPSS şartı getirildi!



Posta ve telgraf teşkilatı PTT daha önce gerçekleştirmiş olduğu sözleşmeli personel alımı ilanlarında kamu personeli seçme sınavı şartı KPSS ile alım yapmıyordu. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilan neticesinde adaylardan KPSS şartı isteyeceğini belirtti.



Özel şartlar nedir?



Adayların 18 yaşını tamamlamış olması, askerlik ile ilgisinin olmaması, askerlik çağına erişmemiş olması veya askerlik görevini yapmış ya da ertelemiş olması, alınacak kadrolarda belirtilen şartları taşıyor olması gerekmektedir.

PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor! PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor!


İlan yayınlanma tarihi belli oldu mu?



Posta ve telgraf teşkilatı PTT tarafından sözleşmeli personel yönetmeliğinin değiştirilmesi sonucu bir çok aday ilanın ne zaman yayınlanacağını merak eder oldu. Ancak bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.