Yeni askerlik sisteminin Türkiye Büyük Millet Meclisi ( Tbmm )'de görüşülmesi önceki günlerde yapılması planlanıyordu ancak son gelen bilgilere göre bu görüşmenin ertelendiği duyuruldu. Gelen bilgiler arasında güvenlik zaafiyeti oluşturacağı çekincesi i

PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor! PTT'de Memur Olmak İsteyenler Başvuruyor: Binlerce Personel Aranıyor!
Yeni askerlik sisteminin Türkiye Büyük Millet Meclisi ( Tbmm )'de görüşülmesi önceki günlerde yapılması planlanıyordu ancak son gelen bilgilere göre bu görüşmenin ertelendiği duyuruldu.

Gelen bilgiler arasında güvenlik zaafiyeti oluşturacağı çekincesi ile acele edilmemesinin istendiği ve bu sebeple yeni askerlik sisteminin 11 Haziran 2019 görüşülmesi planlanıyor açıklaması yapıldı.

GÖRÜŞME 11 HAZİRAN TARİHİNDE Tbmm'de!

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından verilen açıklama doğrultusunda görüşme işlemlerinin 11 Haziran 2019 tarihinde yapılacağını paylaştı. Yeni askerlik sistemi teklifi mevcut hali ile yasalaşırsa 130 bin er terhis olma imkanına ulaşacak.

Tek seferde 130 bin er'in terhisinin olması durumunda er ve erbaş açığının olabileceği ve bu sebepten dolayı da Milli Savunma Bakanlığı, yapılan teklife yeni bir madde ekleyerek geçici süre kademeli terhis uygulamasının işleme alınması bekleniyor.