Yeni jenerasyonun önemli oyuncularından biri olarak ön plana çıkan Aslı Enver 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra’da dünyaya geldi. 1.

Yeni jenerasyonun önemli oyuncularından biri olarak ön plana çıkan Aslı Enver 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra’da dünyaya geldi. 1.68 boyundaki oyuncunun kilosu 54, burcu ise Boğa’dır.

Aslı Enver Nereli?


Aslı Enver 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra’da doğmuştur. 35 yaşında olan oyuncu Kıbrıslı Türk bir babanın ve eğitim için Londra’ya gitmiş olan Türk bir annenin çocuğudur. Aslı Enver 12 yaşına gelene dek Londra’da yaşamaya devam etmiştir. Daha sonrasında ise ailesiyle birlikte Türkiye’ye taşındılar. Enver, Türkiye’ye döndüğünde annesinin yönlendirmelerini dikkate alarak Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Haliç Üniversitesi Tiyatro mezunu olup, kariyerinin ilk başlarında ise TRT’de yayınlanan bir sitcomda kısa bir rolde görev almıştır. Oyuncu 2012 yılında Birkan Sokullu’yla evlenmiş olup 2015 yılında ise boşandıklarını açıkladı. 2015 yılında ise Kardeşim Benim adlı yapımda tanıştıkları Murat Boz’la uzun süre boyunca devam eden bir ilişkisi olmuştur. Çift uzun süre boyunca bir ayrılıp bir barışmasıyla gündemde yer almaya devam etti. Ancak 2019 yılında oyuncu tekrardan Boz ile ayrıldığını açıklamıştır. Enver’in şu an hayatında kimsenin olmadığı biliniyor.


Aslı Enver Kaç Yaşında?


Aslı Enver 10 Mayıs 1984 doğumludur. Şu an 36 yaşında olan ünlü oyuncu Mayıs ayında 37yaşına girecektir. Bu nedenle güncel olarak yaşının 36 olduğunu söyleyebiliriz.


Aslı Enver Dizileri


Oyuncu ilk olarak konuk oyuncu olarak 2003 yılında Hayat Bilgisi dizisinde Hazal karakterini canlandırdı. Ancak Aslı Enver ilk çıkışını Kanal D ekranlarında seyirci karşısına çıkan Kavak yelleri dizisinde yapmıştır. Bu dizide Mine Ergün karakterini canlandıran Aslı Enver dizideki rolü nedeniyle geniş bir kitlenin dikkatini çekmeyi başardı. 2007 ve 2011 yılları arasında yayınlanan Kavak yelleri dizisinden sonra oyuncu farklı popüler yapımlarda da rol almayı başardı.

Yükselişini ise 2012 yılında yayınlanan Suskunlar dizisi ile yapmıştır. Umur Turagay, Çağrı Vila ve Hatice Memiş’in yönetmenliğini üstlendiği dizide Ahu Kumral karakterine hayat vermiştir. Ekranların sevilen yapımlarından biri olarak ön plana çıkan yapım uzun soluklu diziler arasına girmeyi başardı.

Aslı Enver dizileri arasında yer alan Kayıp dizisi ise 2013 ile 2014 yılları arasında yayınlanmış olup, oyuncu bu dizide Özlem Albayrak karakterine hayat verdi. Bu dizide iki sezon boyunca ekranların sevilen yapımlarından biri olarak gösterilmeye devam etmiştir.

Oyuncu bundan sonraki süreçte ise sırasıyla Bana Artık Hicran De, Mutlu Ol Yeter, Kış Güneşi, İstanbullu Gelin ve Babil dizilerinde rol aldı. İstanbullu Gelin dizisindeki rolü nedeniyle Bilkent TV ödülleri, Pantene Altın Kelebek Ödülleri gibi pek çok ödül töreninden en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmayı başarmıştır. Ayrıca günümüze kadar pek çok farklı ödül töreninde de adaylık kazanarak, en çok adaylık kazanan Türk kadın oyunculardan biri olarak bilinmektedir. Başarılı oyuncunun bugüne kadar rol aldığı film projelerinden de bahsetmekte fayda var. Adını bu sektöre de altın harflerle yazdırmayı başaran oyuncu bugüne kadar pek çok film projesinde yer aldı. 2002 yılında yayınlanan Ayna kısa filmi ilk rol aldığı yapımlardan biri olarak bilinir. İlk sinema filmi ise Çağan Irmak’ın yönetmiş olduğu Tamam mıyız? Filmidir. Bu filmde Beste karakterine hayat vermiştir. Sinema sektöründe asıl yükselişini ise 2016 yılında vizyona giren Kardeşim Benim adlı yapım sayesinde yapmıştır. Oyuncu son olarak ise 2017 yılında yayınlanmış olan Öteki Taraf filminde Ece karakterine hayat vermiş durumdadır.