Hem yakışıklılığı hem de başarılı oyunculuğu ile bilinen Özçivit; aynı zamanda özel hayatıyla da magazin gündemine damga vurmayı başarıyor. Kendisi gibi oyuncu olan Fahriye Evcen ile mutlu bir evliliği olan Özçivit; meslek hayatındaki başarısının yanı sı

Hem yakışıklılığı hem de başarılı oyunculuğu ile bilinen Özçivit; aynı zamanda özel hayatıyla da magazin gündemine damga vurmayı başarıyor. Kendisi gibi oyuncu olan Fahriye Evcen ile mutlu bir evliliği olan Özçivit; meslek hayatındaki başarısının yanı sıra özel hayatıyla da herkesi kıskandırıyor. Başarılı oyuncu; şu sıralar baba olmanın keyfini çıkarıyor.

Burak Özçivit; Kazım İsmen Lisesi mezunudur. Lise hayatının ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okumuştur. Okul hayatında ilerlerken bir yandan da mankenliğe merak saran Özçivit; ilk olarak 2003 yılında Best Model of Turkey yarışmasına katılmıştır. Bu yarışmada gelecek vaat eden yarışmacı seçilen Özçivit; asıl başarısını 2005 yılındaki Best Model of Turkey yarışmasında almıştır. Bu yarışmada Türkiye’nin en iyi modeli seçilen Özçivit; Uğurkan Erez Ajansı ile çalışmaya başlamıştır. Best Model of the World yarışmasına da katılan Özçivit; burada da dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Sonuç olarak, Burak Özçivit; kariyerine mankenlik ve modellik yaparak başlamıştır. Çok sayıda markanın yurt dışındaki defilelerine katılarak ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

Burak Özçivit Nereli?


Burak Özçivit; İstanbul doğumludur. Ancak, kendisinin aslen Gaziantepli olduğunu ifade etmeliyiz. Kahverengi göz ve siyah saç rengine sahip olan Özçivit’in hayatının neredeyse tamamı İstanbul’da geçmiştir. Günümüzde de İstanbul’da iş ve özel hayatını sürdürmektedir.

Burak Özçivit Kaç Yaşında?


Burak Özçivit; 24 Aralık 1984 doğumludur. 36 yaşında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, 2021 yılının Aralık ayında 37 yaşına girecektir.

Burak Özçivit Dizileri


Burak Özçivit; Best Model yarışmasında hem ulusal hem de uluslararası başarılar elde ettikten sonra kendisini oyunculukta da denemeye karar vermiştir. İlk olarak, 2006 yılında Kanal 7’de yayınlanan Eksi 18 isimli dizide yer alan Özçivit’in bir sonraki durağı ise Zoraki Koca isimli Kanal D ekranlarında yayınlanan 2007 yapımı dizi olmuştur. Bu iki projede başarılı olamayan Özçivit’in kendisini ekran önünde ispatladığı dizi ise Baba Ocağı olmuştur. 2008- 2009 yıllarında Star TV ekranlarında yayınlanan Baba Ocağı dizisinde Güven karakterine hayat veren Özçivit; bu rolüyle büyük beğeni toplamıştır.

Burak Özçivit; ilk dizi başrolü deneyimine ise 2010 yılında yayınlanan İhanet dizisiyle ulaşmıştır. Bu dizide Emir isimli karakteri canlandıran Özçivit’in başrol macerası düşük reytinglerden dolayı uzun sürmemiştir. 14 Temmuz 2010’da yayın hayatına başlayan ve 2 Eylül 2011 tarihine kadar süren Küçük Sırlar dizisi ise Burak Özçivit’in adından bahsettirdiği dizi olmuştur. Bu dizide, Çetin Ateşoğlu karakterini canlandıran Özçivit; Çet karakteriyle halen daha konuşulmaktadır.

Burak Özçivit’in dizi kariyerindeki dönüm noktası ise Muhteşem Yüzyıl olmuştur. Bundan on yıl önce yayın hayatına başlayan ve neredeyse Türkiye’deki tüm ünlü oyuncuları bünyesinde toplayan Muhteşem Yüzyıl; Özçivit’in kariyerini olumlu anlamda değiştirmiştir. Bu dizide, tarihimizde önemli isimlerden birisi olan Malkaçoğlu Yahyapaşazade Bali Bey karakterini canlandıran Özçivit; dizinin son sezonunda yer almamıştır. Ancak, bu rolü, ona tarih dizilerine ne kadar yakıştığı noktasında önemli bir referans olmuştur.

Türk edebiyatının önemli eserlerinden birisi olan Çalıkuşu dizisinde Kamran karakterine otuz bölüm boyunca hayat veren Özçivit; Kara Sevda dizisinde de tam 74 bölüm boyunca Kemal Soydere karakterini canlandırmıştır.

Güncel tarih itibariyle Özçivit’in beğeni ile izlenen Kuruluş Osman dizisinde başrolde olduğunu söylemeliyiz.