1994'ten 2004'e kadar 9 sezon boyunca ekranları kasıp kavuran komedi dizisi Friends'in uzun yıllar sonra özel bölümünün çekilecek olması hayranları sevince boğdu. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ile David Schwimm

1994'ten 2004'e kadar 9 sezon boyunca ekranları kasıp kavuran komedi dizisi Friends'in uzun yıllar sonra özel bölümünün çekilecek olması hayranları sevince boğdu. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ile David Schwimmer'in başrollerinde yer aldığı dizi, yaklaşık 17 yıl sonra ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Friends'in normal şartlarda geçen yıl başlayacak özel bölüm çekimleri koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Variety'nin haberine göre efsane komedi dizisinin çekimleri bugün başlıyor. HBO Max'ın özel bölüm için dizinin bütün oyuncularını yeniden bir araya topladığı kaydedildi.


Yayın hakları en az 400 milyon dolara satın alındı!


2020'nin ilk haftalarında kesinleşen Friends'in özel bölümünün çekimleri, yaklaşık 1 yıllık gecikmenin ardından başlayacak. Gelen haberlere göre, bu özel bölümde yer alacak dizinin 6 başrolünün her birine ödenecek ücretin 2,5 milyon dolar olduğu kaydedildi. Efsanevi komedi dizisinin yayın haklarını en az 400 milyon dolara satın aldığı belirtilen WarnerMedia Entertainment, yeni projenin çok beğenileceğinden emin olduklarını kaydetti.



Yaklaşık 17 yıl sonra ekrana dönecek Friends için uzun bir çalışma döneminin geçildiğini bildiren WarnerMedia, geçen yıl eylül ayının başında projenin bitirileceğini duyurmuştu. Bu açıklamaya göre Friends'in özel bölümünü bekleyenlerin yaz sonuna kadar beklemek zorunda kalacağı kaydedildi.

David Crane ve Marta Kauffman'ın yer alması hayranları sevindirdi!


Özel bölümün çekimlerinin gerçekleştirileceği stüdyonun, eski Friends bölümlerinin çekildiği Kaliforniya'daki Warner Bros. stüdyosu olduğu aktarıldı. Stage 24'de yapılacak Friends'in özel bölüm çekimlerinde yönetmenlik koltuğunda Ben Winston'ın oturacağı aktarıldı.



Özel bölümün yapımcılığını David Crane, Kevin Bright ve Marta Kauffman'ın üstleneceği ifade edildi. Eski bölümleri Netflix'te yayınlanmaya başlanan Friends'i orijinal bölümlerinin yaratıcıları olan David Crane ve Marta Kauffman'ın bu özel bölümün yapımında da yer alması hayranları sevindirdi. "I'll Be There for You" adlı açılış müziğiyle hafızalara kazınan Friends'in dünya çapında yüzlerce milyondan fazla kişiden oluşan bir hayran kitlesi bulunuyor.