Bu sezon Survivor'a katılan ve ünlüler takımındaki başarılı performansıyla dikkat çeken Kırkpınar Başpehlivanlarından biri olan ünlü güreşçi İsmail Balaban, son zamanlarda adada yaşadığı tartışmalarla gündeme geliyor. Kendi takımından Çağrı Atakan ve Bat

oyamadım" şarkımı Okan Bayülgen'e yazmadım oyamadım" şarkımı Okan Bayülgen'e yazmadım
Bu sezon Survivor'a katılan ve ünlüler takımındaki başarılı performansıyla dikkat çeken Kırkpınar Başpehlivanlarından biri olan ünlü güreşçi İsmail Balaban, son zamanlarda adada yaşadığı tartışmalarla gündeme geliyor. Kendi takımından Çağrı Atakan ve Batuha Karacakaya ile zaman zaman tartışmalara giren İsmail Balaban'ın gönüllüler takımından Uğurtan Dora ile yaşadığı tartışma güreş camiasından tepki çekti. Yarışmacı Uğurtan Dora'nın İsmail Balaban hakkında "Zenne gibi oynarsın ancak" ve "soytarı" gibi ifadeler kullanması eleştirilere neden oldu.


"Onun karakteri Survivor'a uygun değil"


Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Süreyya Yoğurtçu, Acun Ilıcalı'nın kanalı TV 8'de yayınlanan Survivor adlı yarışmada İsmail Balaban'ın hak etmediği hakaretler ile karşılaştığını belirtti. Türk ata sporu olan yağlı güreşin önemli isimlerinden biri olan İsmail Balaban'ın Survivor adasında maruz kaldığı hakaretlerin yenilir yutulur cinsten olmadığına değinen Yoğurtçu, İsmail Balaban'a "Yarışmadan çekil" çağrısında bulundu.



Sevgi, saygı ve hoşgörü kültürünü içinde barındıran Türk ata sporu güreşin şampiyonlarından biri olan İsmail Balaban'ın Survivor programına uygun bir karakterinin olmadığını dile getiren Süreyya Yoğurtçu, şampiyon güreşçiye yarışmadan çekilmesi çağrısında bulundu.


"Karşılaştığı hakaretleri hak etmiyor"


Yaklaşık olarak 670 yıldır aralıksız düzenlenen Kırkpınar yağlı güreşlerinin şampiyonlarından olan İsmail Balaban'ın her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Yoğurtçu, "Karşılaştığı hakaretleri hak etmiyor" dedi.



İsmail Balaban'ın Survivor'da maruz kaldığı hakaretlere ilişkin yorumda bulunan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de "Bırak gel, ihtiyacın olan desteği sana vereceğim" açıklamasını yaptı. Kırkpınar Ağası olarak İsmail Balaban'dan yarışmadan ayrılması için ricada bulunduğunu aktaran Seyfettin Selim, "Türkiye’nin başpehlivanı İsmail Balaban, yapılan haksızlıklara ve hakaretlere boyun eğmesin" ifadelerini kullandı.