TRT 1’de yayınlanan Benim Adım Melek dizisinde Doktor Ömer Şirhan karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Koç’un ünlü olma hikayesi de ilginç. Daha önce 110 kg.

TRT 1’de yayınlanan Benim Adım Melek dizisinde Doktor Ömer Şirhan karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Koç’un ünlü olma hikayesi de ilginç. Daha önce 110 kg. olduğunu ifade eden Koç, 27 kg. verdikten sonra 83. kg’a düşmüş. Girdiği diyetle 27 kg. veren oyuncunun kaderi bu gelişmeden sonra tersine dönmüş. Bu esnada Şafak Sezer ile karşılaşan yakışıklı oyuncunun kaderi Kolpaçino 3. Devre filmiyle değişti. Buradaki başarılı oyunculuğu, genç yıldıza başka yapımların yollarını da açtı.  2014 senesinden itibaren birçok yapımda aranılan oyunculardan oldu.

Mustafa Mert Koç kim, nereli, kaç yaşında, hangi filmlerde, hangi dizilerde oynadı, nereden mezun oldu, evli mi, bekar mı, çocuğu var mı, sosyal medya hesaplarını kullanıyor mu, Instagram ve Twitter hesabı var mı?

Birçok izleyici, yakışıklı oyuncunun tüm hayatını merak ediyor. Bunun için bu tür soruların yanıtını bulmak amacıyla internette geziyor.

İşte Mustafa Mert Koç’un özgeçmişi:



Mustafa Mert Koç Nereli?

Mustafa Mert Koç, İstanbul doğumludur. Bazı kaynaklarda aslen Ankaralı olduğu bilgisi olan Koç, İstanbul’da bulunan Atılım Üniversitesi’nden mezun oldu. Genç yıldız, Siyaset Bilimi bölümünü bitirdi. Oyunculuk kariyerinin başlaması sonrasında bir dönem, oyunculuk üzerine eğitim almak amacıyla dünya sinemasının merkezi sayılan Hollywood’un da bulunduğu Los Angeles’e gitti.

Mustafa Mert Koç Kaç Yaşında?

1994 doğumlu olan yakışıklı oyuncu, 2021 itibariyle 27 yaşındadır. 20 yaşından beri birçok yapımlarda rol alan sanatçının kariyerinde hem dizi hem de sinema filmleri bulunuyor.

Mustafa Mert Koç’un Oynadığı Diziler

Mustafa Mert Koç, 2016 senesinde dizi kariyerine başlayarak Yeter adlı yapımda rol aldı. Yeter’de Yekta’nın asistanı Mert karakterine hayat verdi. 2016 senesinde ise Hayat Bazen Tatlıdır isimli dizinin kadrosunda bulundu. Burada Onur karakterini oynadı. Ekranlara ‘merhaba’ dediği Kolpaçino 3. Devre sinema filminde ve Yeter dizisinde Mert karakterini canlandırdı. Yani başarılı oyuncu, bu iki yapımda gerçek hayattaki isimlerinden olan Mert adıyla roller üstlendi.

2018 senesinde Şahin Tepesi adlı yapımda yer alan Koç, burada Cem Özden adıyla izleyicinin karşısına çıktı. Mustafa Mert Koç’un sonra ki oynadığı dizi ise Benim Adım Melek oldu. Çekimleri genel olarak Gaziantep’te gerçekleştirilen Benim Adım Melek dizisinde genç bir doktor olan başarılı oyuncu, Ömer Şirhan karakterine hayat veriyor. 2021 yılı itibariyle halen devam eden yapımda Nehir Erdoğan ve Kutsi gibi güçlü isimlerle beraber başrolde yer alıyor.

Mustafa Mert Koç’un Oynadığı Sinema Filmleri

Oyunculuk kariyerine sinema filmi ile başlayan yakışıklı aktör, Kolpaçino 3. Devre’den sonra yine senaryosunu Şafak Sezer’in yazıp başrolünü oynadığı Ketenpere filminde oynadı. 2018 senesinde ise başrolü oynadığı Organik Aşk ile izleyicinin karşısına geçti. Romantik komedi türündeki Organik Aşk filminde Gizem Karaca ile başrolü paylaştı.

Mustafa Mert Koç Özel Hayatı ve Sosyal Medya Hesabı

Yıldız oyuncu bekar ve çocuğu yok. Bu arada yakışıklı oyuncunun Instagram ve Twitter hesaplarını oldukça aktif kullandığı takipçileri tarafından biliniyor. @mustafamertkoc Instagram hesabıyla paylaşımlarda bulunan Mustafa Mert Koç’un takipçi sayısı da oldukça fazla. 2021 yılı Mart ayı itibariyle Koç’un Instagramda 1 milyon takipçisi bulunuyor.

Yakışıklı isim Twitter hesabına da sahip ve bu hesabını da sık sık kullanıyor. Twitter üzerinde @ MustafaMertKoc1 adresine sahip olan Koç, burada da 2021 yılı Mart ayı itibariyle 11 bin 700 takipçiye sahip.