Hayranları da onun bu başarılı performansı sonrasında hayatını merak ediyor. Okuyucular ‘Nilay Deniz kim, nereli, kaç yaşında, oynadığı diziler ne, bu dizilerde hangi rollerde yer aldı, oyunculuğa nasıl başladı, boyu kaç, burcu ne’ sorularının yanıtını m

Beyaz Show TV8'e Geliyor! Acun Ilıcalı Detayları Açıkladı! Beyaz Show TV8'e Geliyor! Acun Ilıcalı Detayları Açıkladı!
Hayranları da onun bu başarılı performansı sonrasında hayatını merak ediyor. Okuyucular ‘Nilay Deniz kim, nereli, kaç yaşında, oynadığı diziler ne, bu dizilerde hangi rollerde yer aldı, oyunculuğa nasıl başladı, boyu kaç, burcu ne’ sorularının yanıtını merak ediyor.

İşte Nilay Deniz’in özgeçmişi:

16 yaşındayken girdiği bir güzellik yarışmasından sonra keşfedildi. Bu yarışmada derece elde edememesine rağmen, Behzat Ç. Dizisinin yönetmeni Serdar Akar tarafından keşfedildi. Böylelikle Behzat Ç., onun ilk oyunculuk deneyimi oldu.

Nilay Deniz Nereli?

Güzel oyuncu, Aydın ilinde dünyaya geldi. Tam adı Kıymet Nilay Deniz olan oyuncu, aslen de Aydın Sökeli’dir.

Nilay Deniz Kaç Yaşında?

Nilay Deniz, 3 Mayıs 1993 tarihinde doğdu. Boğa burcu olan 1.71 boyundaki güzel yıldız, 2021 yılı itibariyle 28 yaşındadır.

Nilay Deniz Dizileri

Deniz, ilk dizisini Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı diziyle gerçekleştirdi. Bu yapımda Rüya karakterini canlandırdı. Ardından Hayata Beş Kala adlı dizide rol aldı. Oyuncu, burada Selma karakterine hayat verdi. 2011 yılında Mor Menekşeler ile ekranlarda göründü. Mor Menekşeler’de Cevriye rolünü oynayan sanatçı, 20 Dakika’ya konuk oldu. Sonra ki durağı olan Güneşi Beklerken dizisinde Begüm Varol adıyla karşımıza çıktı. Ah Neriman’da Zeynep rolünde oynayan Deniz, Aşk Yeniden’de Selin Şekercizade olarak ekranlarda yer aldı.

Başarılı sanatçı, Dayan Yüreğim’de Seray, Ateşböceği’nde Aslı, Kalk Gidelim’de Nehir ve Çatı Katı Aşk’ta ise Yasemin rollerini canlandırdı. 2021 yılında da Kırmızı Kamyon dizisinin kadrosuna Yonca karakteriyle dâhil oldu.

Yıllarına göre Nilay Deniz’in oynadığı diziler:

2021 – Kırmızı Kamyon

2020 – Çatı Katı Aşk

2019 – Kalk Gidelim

2017 – Ateşböceği

2017 – Dayan Yüreğim

2015 – Aşk Yeniden

2014 – Ah Neriman

2013 – Güneşi Beklerken

2013 – 20 Dakika

2011 – Mor Menekşeler

2011 – Hayata Beş Kala

2010 – Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Nilay Deniz’in Oynadığı Filmler

Güzel yıldızın kariyerinde sinema filmi bulunmuyor. 2021 yılında dek 11 yapımda rol alan Deniz’in kariyerinde şu ana dek sinema filmi yok.

Nilay Deniz’in Aldığı Ödüller

Başarılı oyuncu, kariyerindeki yükselişi bir ödülle de taçlandırmayı başardı. 2015 yılında Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ne layık görüldü. Deniz, bu etkinlik kapsamında Yıldızı Parlayanlar ödülünü kazandı.

Nilay Deniz’in Özel Hayatı

Nilay Deniz, 2017 senesinde Görüntü Yönetmeni Erçin Karabulut ile evlendi. Fakat çift, 2020 senesinde ayrıldı.

Babası da oyuncu olan güzel yıldızın, anne ve babası o henüz bebekken ayrıldı. Ardından babası Almanya’ya gitti, yıllarca görüşmediler. Başarılı aktris, annesinin isteği ile oyuncu oldu. Bir röportajında bu durumu şu ifadelerle anlattı: “Oyunculuk, annemin isteğiyle başladı. Kendimi bildim bileli annem benim oyuncu olmamı istiyordu. Başta çok korktum ama daha sonrasında keyif aldığımı görünce neden meslek haline getirmiyorum diye düşündüm. Zamanla oyunculuğun ne olduğunu anlamaya başladım. İlk işimde herkes ne yapıyor diye gözlem yaptım ve sonrasında oyuncu olmaya karar verdim. Beni yönlendirdiği için ona (annesi) çok teşekkür ediyorum. Sonuçta ailemin oyuncu olmamda çok büyük etkisi var.”

Nilay Deniz’in Sosyal Medya Hesabı

Güzel oyuncu, sosyal medyayı aktif biçimde kullanıyor. Sanatçı, hem Instagram hem de Twitter hesaplarından sık sık paylaşımlarda bulunuyor. @aydeniznil olan Instagram hesabını 2021 yılı Mart ayı itibariyle 1 milyon 100 bin hesap takip ediyor. Cordelianil olan Twitter hesabını ise 53 bin 600 hesap izliyor.

Nilay Deniz, ph7entertainment adlı menajerlik ajansına bağlı olarak çalışıyor.