Koronavirüs salgınının etkinliğini artırması üzerine bir dizi önlem alındı, birçok kişi evlerden çalışmaya başladı. Alınan tedbirlerle birlikte kafe ve restoranlarda paket servis dönemine geçildi.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
Koronavirüs salgınının etkinliğini artırması üzerine bir dizi önlem alındı, birçok kişi evlerden çalışmaya başladı. Alınan tedbirlerle birlikte kafe ve restoranlarda paket servis dönemine geçildi. Halihazırda dışarı çıkmaktan çekinen birçok vatandaş da yemeklerini evlerine sipariş etmeye başladı. İş yoğunluğunun azaldığı ve evlere kapanıldığı bu dönemde ise motosikletli kuryelerin yükü bir hayli arttı. Aktarılan son bilgilere göre kuryelerin mesai saatleri günde ortalama 14 saate kadar çıktı.

"Kuryelere gelen eleştiriler arttı"


Kafe, restoran ve lokantalarda çalışan kuryelerin yoğunluğu bir hayli arttı. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu hafta sonları kuryeler neredeyse molasız çalışmaya başladı. Yoğunluktan dolayı zaman zaman gecikebilen motosikletli kuryelere gelen eleştiriler de dikkat çekmeye başladı. Konuya dair son durumu anlatan Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, olayın şakasının kalmadığını ve artık ölümlere neden olduğunu belirtti.

Bu yıl Adana'da en az 160 kurye öldü!


Adana'da 2020 yılında yaşanan yoğunluk sebebiyle birçok kuryenin yorgun düştüğünü belirten Parmak, yorgunluk sonucu birçok motosikletli kuryenin kaza yaptığını kaydetti. Kazalar nedeniyle bu yıl Adana'da en az 160 kuryenin yaşamını yitirdiğini aktaran Parmak, kuryelerin yağmur, çamur dinlemeden zorlu şartlarda çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. Kuryelerin günlük ortalama 150 liraya çalıştığını belirten Parmak, bu dönemde müşterilerin biraz daha anlayışlı olmasını beklediklerini ifade etti.